TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

maanantai 6. syyskuuta 2021

TUOTTEIDEN JATKOKÄSITTELY


 #suuntanaomavaraisuus2021 -yhteispostaus 

 Sarjan luotseina toimivat: Tsajut -blogin (www.tsajut.fi) Satu ja Korkealan (www.korkeala.fi) Heikki. 

 Taas on yhteispostauksen aika. Syyskuun aiheena on: Maidon/marjojen/yrttien/lihojen/kasvisten jatkokäsittely.  Linkit muiden osallistujien postaukseen löytyvät tuttuun tapaan postauksen lopusta.

 Nyt on aihe, josta minulla ole paljon sanottavaa. Kesällä syömättä jääneet 'Flyaway' -porkkanat "jatkokäsittelen höyrytettyinä siivuina, tai kuutioina ja soseena pakkaseen. 'Neptun'-porkkanat sensijaan säilyttävät makunsa kellarissa. Saman teen kaikille niille kasviksille, jotka eivät säily kellarissa sinällään tai niille, joita en kuivaa tai hapata. Toinen käyttämäni "jatkokäsittely"-tapa on tehdä satokautena ruokia talon isoimmilla astioilla. Syömme kerran ja tungen loput pakkaseen. Eipä tämän enempää tällä kertaa, koska kirjoitin aiheesta myös yhteispostauksessa Sato talteen .

Spagettikurpitsa carbonaran ja moussakan tähteet ovat menossa pakkaseen.

Alla olevista linkeistä voit saada hyviä ideoita eri tuotteiden jatkokäsittelyyn: 

SYYSKUU

Vyöhyke 1

Jovela https://www.omavarainen.fi/l/syyskuu2021/

Apilankukka https://www.apilankukka.fi/suuntana-omavaraisuus-2021-osa-9-osterivinokas/

Vyöhyke 2

Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2021/09/herukkaurakka.html

Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2021/09/nokkosen-ja-lipstikan-kuivaaminen.html

Vyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus2021-osa-9/

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2021/09/suuntana-omavaraisuus-2021-osa-9.html

Mikä Itä https://mikaita.fi/?p=828

Evildressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=15881

Caramellia https://caramellia.fi/syyskuu2021/

Majalevon pientila https://majalevo.blogspot.com/2021/09/suuntana-omavaraisempi-elama-2021.html

Mummon kirja https://mummon-kirja.blogspot.com/2021/09/tuotteiden-jatkokasittely.html

Vyöhyke 4

Korkeala https://www.korkeala.fi/omasta-takaa-nenan-eteen/

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2021/09/unelmana-omavaraisempi-elama-makoisia.html

Vyöhyke 5

Puutteela https://puutteela.com/?p=685

Vyöhyke 6

Vyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2021/09/06/syyskuu-21-kesan-sadon-jatko-kasittely/


                           


16 kommenttia:

  1. Nam. Näyttää hyvältä. Ja omavaraiselta. Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kauan kuin jaksan, yritän viljellä itse. saa tuoreena ja ainakin tietää, mitä syö.
      Mukavaa viikkoa ❣️

      Poista
  2. Sinä olet niin ahkera sadonkorjaaja ja -jalostaja. Noissa porkkanoissakin on ollut iso työ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt, kun olen vähän kerrallaan tottunut äänikirjoihin, aika kuluu kuin siivillä ja tulosta syntyy huomaamatta.❣️

      Poista
  3. �� Hyvä sinä! Iloista syksyä ����

    VastaaPoista
  4. Enpäs ole tullut ajatelleeksi että porkkanalajikkeilla voisi olla eroja säilyvyydessä. Omat porkkanat ovat vielä kasvilavassa, tuntuu että alkoivat kasvaa kunnolla vasta elokuussa. Täytyy varmaan kokeilla tehdä niin että laittaa osan kokonaisina kellariin ja osan siivuttaa, ryöppää ja pakastaa. Ei varmaan kokeilematta tiedä, mikä toimii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aika hyvä kellari ja kaikki lajit säilyvät, mutta olen huomannut 'Flyaway':n maun kärsivän kellarissa säilyttämisestä. Tai sitten se on uskon asia. 😂

      Poista
  5. Ihan mahtavaa satoa ja sadon määrä. :) Oikein sydämellistä ja herkullista viikkoa Kirsti Kaija. <3

    VastaaPoista
  6. Oikein ihanaa viikkoa myös sinulle Tiia! 🌻

    VastaaPoista
  7. Porkkanoissa on paljon jopa maku eroja ja kaikki ei tykkää säilönnästä. Olen vieläkin etsinyt mikä olisi omaan makuun paras. Mahtavaa syksyä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Toisen maukas, saattaa toisesta olla mitäänsanomattoman makuinen 😀

      Poista
  8. Täälläkin olisi porkkanasavotta edessä, mutta porkkanat ovat vielä maassa viikon verran ainakin. Meinaan vaan esikypsentää ja pakastaa puoliraakoina sopivaa porkkanapalaa ja osan taas kuivaan. Olen tykännyt porkkanan kuivatuksesta, koska kolmisen kiloa porkkanaa mahtuu suunnilleen puolen litran purkkiin kuivattuna ja kuivattua porkkanaa voi sitten käyttää kivasti pataruokiin ja keittoihin. Aurinkoista syksyä sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatut porkkanat ovat käteviä säilyttää ja käytää, mutta tänä vuonna Kuivattavaa oli niin kertakaikkisen paljon, että päätin jättää väliin. Oikein hyvää syksyä myös sinulle. 😀

      Poista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi