TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 13. heinäkuuta 2021

LAPSUUS

 Pienen Linnun makrotex-haaste on lapsuus. Pääset osallistumaan haasteeseen täällä. Voit tehdä sen tavallisilla tai makrokuvilla. Onnelliset he, jotka ovat päässeet viettämään lapsuuden kesiä veden äärellä. 
 

Joutsenet saavat viettää lapsuutensa molempien vanhempiensa kanssa. Kesällä syntyvät poikaset ovat vielä ensimmäisen talvenkin vanhempiensa huomassa. 

 Krokotiilit asuvat tropiikin hitaasti virtaavissa joissa ja järvissä. Poikaset ilmoittavat kuoriutumisestaan ääntelemällä. Poikaset tulevat ulos pesästä joko itse tai emon auttamana. Joskus emo auttaa poikasia kuoriutumaan puremalla kuoren hellästi rikki. Toisinaan käy niin, että emo syö poikaset. Poikasilla on jo kuoriutuessaan lähes kaikki aikuisen ominaisuudet ja ne pystyvät hankkimaan ruokansa heti itse.   Krokotiilit syövät kaloja, sekä lajista ja eläimen koosta riippuen, nisäkkäitä ja lintuja. Krokotiilin poikaset saalistavat pieniä otuksia: sammakoita, sudenkorentoja, rapuja ja hyönteisten toukkia.  Poikaset ruokailevat aluksi emonsa valvonnassa, jotta eivät tulisi itse syödyiksi.

 Emon huolenpidosta huolimatta vain pieni osa poikasista selviää ensimmäisestä elinvuodestaan. Jotkin lajit jättävät munat munittuaan ne heti oman onnensa nojaan. Näillä lajeilla poikasista selviytyy aikuiseksi vain noin yksi sadasta. Eräät lajit taas huolehtivat poikasten turvallisuudesta  parikin vuotta. Poikaset ja munat joutuvat usein petojen ruokalistalle. Niitä saalistavat mm. liskot, haikarat,  suuret kalat ja mangustit. Myös suuremmat lajitoverit tappavat niitä ja paikoin ne ovat keskenkasvuisten krokotiilien pahimpia vihollisia Emo voi uhkailla tai hyökätä minkä tahansa liian lähellä liikkuvan pedon kimppuun. Poikasilla on kimeä hätähuuto, joka kutsuu emon paikalle. Emo taas kutsuu poikasiaan kumealla murinalla. 

 Krokotiilieläimiä elää nykyisin 23 lajia. Suurikokoiset krokotiililajit ovat pitkäikäisiä, keskimääräisen eliniän ollessa on 70 - 100 vuotta.

18 kommenttia:

 1. Ja lapset on olleet ekstaasissa tämä kesänä - uintia, uintia ja taas uintia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten uimataidot ovat kuluneena kesänä kehittyneet melkoisesti :D

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia! Lasten riemu saa hymyn aikaiseksi täällä ruudun toisella puolellakin. :)

  VastaaPoista
 3. Lapsille ja vähän isommillekin on ollut iso ilo voida uida. Onneksi meidän vesissä ei ole krokotiilejä, tosin sievän näköinen sekin on pienenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsien uimataito on tänä kesänä parantunut entisestään.
   Kuva on Sri Lankasta. Hieman hirvitti pitää poikasta, mutta se ei kutsunut äiti-krokotiilia pelastamaan itseään tungettelijan kynsistä. Onneksi :D

   Poista
 4. Minun lapsuuteni oli muistoissani niin kiva juuri sen takia, että asuimme meren ja kahden järven vieressä ja pääsin uimaan monta kertaa päivässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä onnellinen, jolla on ollut uimapaikkoja valita asti.

   Poista
 5. Hui, sentään pitelet krokotiilia.Lapset eivät ole kai varmasti yhtä vaarallisia kuin aikuiset. Ihania kuvia sinulla ihmislasten riemusta!

  VastaaPoista
 6. Hieman kyllä hirvitti, mutta tämä krokotiili oli sitä lajia, joita emo ei hoida. Jos se olisi kiljunut mammaa apuun, olisi kyllä tullut pissa housuun.
  Tämä kesä on hellinyt lapsia.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Totta <3 Jos vielä sataisi silloin tällöin metsämarjoille, olisi täydellinen <3

   Poista
 8. Ihania lapsikuvi niin kovin toisistaan erovista lapsista.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 9. Ihana lapsuuden kesien joutilaisuus ja veden läheisyys 💧🐟🏝🦢
  Olipa upea yllätys kun lopuksi nähtiin krokotiilin poikanen! 🐊

  VastaaPoista
 10. Kesä on niin ihanaa aikaa, ettei sitä oikein meinaa talvella muistaakaan.
  Oli se itsellekin yllätys, kun sai livenä nähdä ja vielä pidellä sitä. <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi