TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

YÖVUORO

 


 Oli naisen neljäs samoilla silmillä valvottu yö. Mies oli komentanut hänet sänkyyn heti töistä tultuaan, mutta viidestä muksusta lähtee väkisinkin ääntä.  Nukkumisesta ei ollut tullut mitään. 

 

 Työsuojelu oli asennuttanut koneisiin pakanrajoittimet. Kahdeksan konetta sylki vuoron aikana neljä pakkaa kukin. Olisi pitänyt ennättää muutakin kuin repiä pakkoja koneista. Piti ladata rullatelineet kuusikiloisilla rullilla, tarkkailla neuleen laatua, korjata koneiden viat, putsata koneet paineilmalla, viedä roskat. Lämpö salissa nousi +40°. Kahvi mukissa - koneen kehällä - pysyi kiehuvan kuumana puolikin tuntia.

 

 Nainen katsoi hätäisesti ympärilleen. Kukaan ei nähnyt. Hän rukkasi pakanrajoittajia. 20-kiloisten pakkojen sijaan syntyisi 40-kiloisia puolet vähemmän. Tänä yönä hän pääsisi hieman helpommalla.Viikon 14 krapusanat ovat kiehuva, yö, rulla.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki 
Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

🐥🐣🐥

Hyvää pääsiäistä!

18 kommenttia:

 1. Huh, hikiset paikka tehdä töitä. Ei varmaan ollut tarvetta käydä salilla puntteja nostelemassa!
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1980-luvulla ei ollut vielä punttisaleja. Tehtaalla oli kyllä uima-allas, jota myös työläiset saivat hyödyntää tiukkaan rajoitettuina aikoina.
   Mukavaa tätä viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Melkoisen rankkaa tehdastyötä. Ennen työaikalakeja tuo oli todellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tekstiilitehtaassa 1970 - 1980-luvulla, sitten päätin opiskella, vaikka minulla oli perhettä. Työ tehtiin kahdeksan tunnin pituisissa aamu-, ilta- ja yövuoroissa. Vuoroja oli viisi, joista kolme töissä, yksi lyhyellä vapaalla ja yksi pitkällä vapaalla. Neulomossa oli etupäässä miehiä, koska naisille piti hakea yötyölupa erikseen.

   Poista
 3. Rankkaa hihnalla oloa!

  Kuvassa nainen näyttää kuin olisi yllätetty koneiden rukkaamisesta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin pelästyä kuvaajaa, kun tuli odottamatta. Vaikka aina sitä oli sen verran vilppiä tehnyt, että omatunto soimasi.

   Poista
 4. Tuohon aikaan on sentään ollut jo työsuojelulakeja. Kamalaa ajatella mitä tehdastyö oli ennen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin neulojana 1970 - 1980-luvuilla, jolloin työ oli yövuorojen vuoksi miesten hommaa. Meille naisille piti hankkia yötyölupa erikseen. Koneet eivät seisoneet joulunakaan ja vuorotyölisät nostivat palkkaa, jonka varjolla jaksoi.

   Poista
 5. Kuulostaa varsin raskaalta työltä, pitää tosiaan fyysistä kuntoa olla että jaksaa! Kiehtova tuo kuva tällaisen asiasta mitään tietämättömän silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena jaksoi. Tosin lähdin tuolta opiskelemaan ennen, kuin tuotanto siirrettiin halvan työvoiman maihin ja tehdas lopetettiin.

   Poista
 6. Ennen tytöt meni puuvillatehtaaseen töihin, oli vaihtoehto kotipiian tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aiemmin kaupassa, mutta tehtaassa tienasin enemmän. Lopulta kuitenkin lähdin opiskelemaan aivan muuta alaa.

   Poista
 7. Raskasta työtä, eikä yötyö sitä väsyneenä ainakaan helpota. Jos kroppa vielä huonosti sopeutuu valvomiseen, se on melkoisen kuluttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisena siinä oli omat kivat lisämausteet. Minulla kuukautiset tulivat loppuvuosina aina pitkällä vapaalla eli kahden viikon välein. Se oli varmaan merkki elimistön ylikuormittumisesta.

   Poista
 8. Kovaa työtä tehtaassa ja yövuorotkin vielä. Itseltä eivät yövuorot olisi luonnistuneet, sen verran hankalaa nukkuminen joskus on.

  VastaaPoista
 9. Lopulta minunkin oli pakko luovuttaa ja siirtyä opiskelemaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut päivävuorossa ompelu ja paljon vuorotyötä pienempi palkka.

  VastaaPoista
 10. Jesus, I believe, I adore, I hope and I love You, I ask Your forgiveness for those who do not believe, do not wait, do not worship and do not love You.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi