TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 20. huhtikuuta 2021

NOSTALGIAA

Pienen Linnun  Makrotex-haaste on nostalgia. Dna-testien avulla löytynyt serkkuni, Jaakko Kaikkonen on taitava veistäjä, sekä tuohi- ja päretöiden taitaja. Tässä Jaakon moderni versio nostalgisesta pärekontista. Sillä voi kantaa marjat tai sienet metsästä kotiin ja kädet jäävät vapaiksi.

Kun muutimme tänne melkein 50 vuotta sitten, mäkitupalaisten mökit oli maalattu kelta- tai punamullalla. Minusta ne sopivat maalaismaisemaan. Meidän iso piha-alue on kauttaaltaan aidattu ja porttejakin on yhteensä 15 kappaletta, joista puisia 12. Olen tänä keväänä maalannut noita puisia portteja punamullalla. Porttien pylväät minun on tarkoitus maalata valkoisiksi. Joskus ehkä maalaan aidankin.

Luin nuorena romaaneja, joissa sankarittarilla oli kameekoruja ja he söivät Charlotte Russe-kakkuja. Päätin, että vielä joskus minullakin on kameekoru ja syön Charlotte-Russea.


29 kommenttia:

 1. Hieno pärekori. Kiva, että olet löytänyt uusia sukulaisia! Minun isäni harrastaa sukututkimusta ja on löytänyt sitä kautta paljon uusia serkkuja tyyliin kahdeksannet serkut eli hyvin kaukaisia sukulaisia. Lisäksi kiinnostavaa tietoa sukuperimästä! Minä sain mieheltäni kameerintaneulan ja korvakorut vuosia sitten lahjaksi, kun olin maininnut pitäväni niistä.

  VastaaPoista
 2. Oi, lähes kateellisena huokailen täällä. Kahdeksannet serkut. Minä olen etsinyt monilla eri tavoilla isääni tai hänen jälkeläisiuään, mutta aina on tullut vesiperä.
  https://seura.fi/ilmiot/tarinat/kaijan-isa-on-kadonnut-kuka-oli-leo-kuujarvi/
  Huomaavainen mies sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sinulla tarina! Toivottavasti saisit lisävinkkejä asiaan.

   Poista
  2. PS. Vinkkasin tarinasi omalle isälleni - hän kuulemma jo viestittelikin sinulle. Ehkä et paljon apuja saanut, mutta toivottavasti löydät isäsi joskus!

   Poista
 3. Lovely photos and interesting stories.

  VastaaPoista
 4. Kivannäköinen portti! Sukututkimusta tehdessäni löysin sukua Yhdysvalloista. Vaihdettiin sähköpostejakin, mutta se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minulla on jäänyt kolmansien jne. serkkujen kanssa yhteydenpito, kun emme ole kyenneet selvittämään, mitä kautta olemme sukua.

   Poista
 5. Niin suloista nostalgiaa. Pärekori on kyllä kätevä, kun marjastaa ja sienestää. Sinä jaksat puuhata monenmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kuluu paremmin, kun touhuaa jotain. aina ei jaksa lukeakaan. Sitäpaitsi olen vähitellen löytänyt myös äänikirjat, joita voi kuunnella vaikka maalatessa.

   Poista
 6. 15 porttia, ohhoh!

  Hauska pärereppu!

  Charlotte Russe olisikin nyt hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kaikki Jaakon tekemät jutut ovat upeita.
   Kuulostaa tosiaan paljolta, mutta ei se käytännössä paljolta tunnu.

   Poista
 7. Kumman puolelta nyt tämä serkku on ilmeisesti äidin 🤔❓En yhtään ihmettele hänen kädentaitoja kun sinäkin olet sitä parhaasta päästä. No on teillä portteja ja aika homma niiden kunnostuksen kanssa. Olet kyllä päättäväinen ihminen 🤗 nyt olet sitten nauttinut kakusta ja korusta. Minä aikoinaan päätin että ostan ensimmäisellä tilillä kun menen töihin lenkkimakkaraa ja syön itseni kylläiseksi. Meillä tehtiin aina siitä määrästä mitä ostettiin joko keittoa tai kastiketta. Kun sain ensimmäisen tilin mieli oli jo muuttunut en ostanut makkaraa. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme tiedä, kun hänen veljensä ei ole teettänyt Family Finder-testiä ja minulla on sellainen harvinaisuus positiossa 16093, että voi olla kumman puolelta hyvänsä. Myöskään Kaikkosilla ei ole tietoa siitä, mitä kautta olemme sukua. Sinä olet saanut väärän kuvan minun käden taidoista. 🧡🧡
   Niinhän se on, kun jotain vihdoin saa, se merkitys ei enää olekaan nii suuri, kuin aiemmin kuvitteli.

   Poista
  2. Näinhän se muuten olikin nyt kun muistelen se sinun harvinaisuus.

   Poista
 8. Hih, ihania juttuja täynnä koko postaus 💕 Tykkään aidoista ja porteista.

  Olen saanut äidiltä hänen vanhan kamee-rintaneulansa. Se on kaunis mutta en osaa kiinnittää sitä niin että se olisi suorassa. Päädyn aina ottamaan sen pois kun kokeilen. 😀 Ei se mitään, voihan sitä ihailla muutenkin. Minulla on myös muoviset kamee-korvakorut, ihan nätit.

  Reppu on mielestäni älyttömän hyvä keksintö. Hienoa nähdä sen edelläkävijä, pärekontti 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! 💕
   Meillä on pieniä lapsia ja koiria vapaana pihassa, joten maanteiden saartamalla tontilla on oltava aidat ympärillä ja portteja pitää olla moneen suuntaan.
   Taisi tosiaan olla päre- tai tuohikontti ensin ja sitten tuli reppu. 💕

   Poista
 9. Oho, en ole ennen tuollaista tuohireppua nähnytkään, kätevä!

  VastaaPoista
 10. Niinkuin Rita tuossa sanoi, niin tuohi- tai pärekontti oli reppujen esivanhempi.

  VastaaPoista
 11. Moikka,
  no johan on sinulla portteja. Johtaako ne kaikki johonkin. Vai ovatko esteenä suorimman reitin kulussa.. :)
  Joskus puolivuosisataa sitten tein muutaman noita Charlotte Russe-kakkuja. Ei sen tekeminen vaikeata ollut ja oli tosi hyvää. Mutta tänä päivänä varmaan sössisin senkin tekemisen (kuten lähes kaikki leivonnaiseni, joita mahdollisesti teen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne johtavat. Osin määrä selittyy isolla pihalla, osin sillä, että monessa paikassa on autoportti ja ihmisen mentävä rinnakkain, osin sillä, että kasvimaakin on aidattu koirien vuoksi.
   Aika harvoin enää nykyisin minäkään tekeydyn leipomaan, mutta marjojen ollessa tuoreita tehtailen esim. piirakoita liukuhihnamaisesti.

   Poista
 12. Nostalgista muistelua ja ihania kuvia. Sinulta ei puuhat lopu! DNA on mielenkiitoista, joskaan en ole kovin paljon uusia löytänyt. Isän sekä äidin puolelta on hyvät lähteet tehty harrastuspohjalla. Minäkin kaivon cameo-korun laatikosta. Outoja sukulaisia 3+4 serkkuja löytyy anchestry.comista, en ole lähtenyt pahemmin ottaman selvää. Yksi laittoi postia ja tiedänkin tai olen tietävinäni hänet lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaisin aika paljon, jos saisin sukulaisen, joka osaisi kertoa, miten olemme sukua. Onnellinen sinä, jonka molempien vanhempien sukuja on tutkittu. Myös Family Tree Dna:n kautta tulee noita kolmansia jne. serkkuja, joita ei ota Erkkikään selvää. Kiinnostavaa joka tapauksessa.

   Poista
 13. Kakkua ja kameekoruja. Kuvasi vievät ajatukseni kirjaan Ylpeys ja ennakkoluulo, en tiedä miksi.

  VastaaPoista
 14. Romaaneista nuo kameekorut ja Charlotte Russet minun nuoruuden unelmiini löysivät tiensä. En valitettavasti muista tulivatko kenties mainitsemastasi kirjasta. Kiitos bataattisalaatti-reseptistä!

  VastaaPoista
 15. Jes, chartlotte russet!
  Kyllä siinä on nostalgiaa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi