TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

SALAISUUS Elämä pastorin hoteissa vakiintui. Eino sai töitä. Alma valmisti ruuan yhteiskeittiössä. He söivät omassa peltisessä yksiössään. Eino kaipasi rauhaa edes aterioilla. Perheen naiset eivät hiljaisuudesta perustaneet. Tungos ja hälinä olivat tervetulleita Irwingin farmin pitkien, yksinäisten kuukausien jälkeen. 

 

 Tyttöjen ollessa koulussa Alma tutustui puistoihin, kasvitieteelliseen puutarhaan ja museoiden aarteisiin. Viikonloppuisin hän hymyili leveästi, kun esitteli kohteita muulle perheelle.

 

 Alma kertoi tytölle usein eräästäkin piikatytöstä ja eritoten tämän sulhasesta. Sulhasmies oli kuulemma Australiassa tai Etelä-Amerikassa. Sulhanen olinpaikkoineen oli salaisuus.  Alma antaisi selkäsaunan, jos tyttö kertoisi ikinä kenellekään. 

 

Mutterin Giselasta ja ruskeasta Orsolasta oli tullut tytön parhaita kavereita. Näille tyttö uskoi salaisuudenViikon 12 krapusanat ovat yksiö, ruskea, hymy.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.

Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.Alman näytettyä meille Adelaiden nähtävyyksiä, kipaisin usein yksin niitä katsomaan. Kävin mieheni kanssa samoissa paikoissa 60 vuotta myöhemmin. Oli jännä huomata, että ne näyttivät juuri samanlaisilta kuin muistinkin. 
 


Minä kiipeilin näissä puissa jo lapsena.


28 kommenttia:

 1. Parempi, ettei tuollaisia salaisuuksia levitellä!

  On varmaan ollut jännää palata noihin maisemiin niin monen vuosikymmenen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on ollut tärkeää, että olen nähnyt paikkojen olevan juuri sellaisia kuin ne muistan. Elämässäni on sattunut paljon kaikkea, mikä on syöpynyt mieleeni. Jos ulkoiset puitteet olisivat toisenlaiset kuin muistan, epäilisin kaikkea muutakin.

   Poista
 2. Kai Almakin tiesi, että riski on, kun salaisuuden jakaa. Joskus salaisuus on liian iso säilyttää. Kävikö tytöllä näin?
  Varmaan paljon tuli muistoja mieleesi liikkua pitkän ajan kuluttua samoilla paikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma halusi vihkiä minut salaisuuksiinsa, mutta teki sen ikäänkuin vihjailemalla. Puhui eräästäkin piikatytösta, vaikka kertoi itsestään. Minulla meni kauan tajuta se.
   Minulle on ollut tärkeää nähdä kaikki lapsuuden asuinpaikkani, sillä pitkään epäilin muistojani. Kun ulkoinen täsmäsi, muukin on varmemmin totta.

   Poista
 3. Uskon, että on hienoa nähdä tutut paikat vuosikymmenten jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sillä on ollut valtava merkitys. Kun paikat ovat totta, muutkin muistoni sitä mitä suurimmalla todennäköisyydellä ovat.

   Poista
 4. Muistoja ja salaisuuksia, jännittävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisinkin älynnyt lapsena kaivaa Almalta kaikki piikatyttö-tarinat, mutta usein kyllästyin tähän puheenaiheeseen. en edes ymmärtänyt, mitä salaista tässäkin salaisuudessa muka oli.

   Poista
 5. Pitkä on elämän retki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on paljon vuosia takana, on kilometrejäkin kertynyt.

   Poista
 6. Kiehtova tarina ja upea paluu menneisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli,
   Minulle lapsuuteni asuinympäristön näkeminen aikuisena on ollut tärkeää. Olen epäillyt muistojani ja näin myös mielenterveyttäni. On ollut helpottavaa nähdä ainakin ulkoisten olosuhteiden olleen presiis muistini mukaiset.

   Poista
 7. What a great story and memories!
  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You Ela.
   At last we have some sun in Finland.
   Greetings!

   Poista
 8. Toiseksi viimeinen kuva on kiehtova.
  Mitähän siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuvassa on Adelaiden luonnontietteellisen museon sopukka vitriineineen.

   Poista
 9. Ai että näitä kuvia ja ihana salaisuus alku, näihin aina koukuttuu. Sydämellistä uutta viikkoa Kirsti Kaija ja matkoista haaveillen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia.
   Aurinkoista loppuviikkoa sinulle ja suloisia haaveita!

   Poista
 10. Hyvä kun sait vahvistuksen mielikuville ja muistoille 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kiusasi, kun kaikista tapahtumista ei ollut enää ihmisiä , joilta olisi voinut kysyä enää elossa tai löydettävissä. Tutut paikat helpottivat.

   Poista
 11. Luin sinun kirjastasi lapsuudestasi. Oli varmasti mielenkiintoista palata samoihin paikkoihin. Tarina oli tiivistunnelmainen ja hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja.
   Monen monta kertaa tutut paikat saivat aikaa varsinaisen tunnevyöryn.

   Poista
 12. Oi, nyt jo niin tykästyin Almaan, heti kun tajusin, että hän kertoo itsestään. Ja hienoja kuvia on taas. Ja hienoa, että sait vahvistuksen muistoillesi palattuasi katsomaan lapsuutesi, nuoruutesi maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa Alma voinut kertoa minulle kaikesta suoraan. Sanoa, että hän kertoo omasta ja myös minun elämästä. Penskana kyllästyin kuulemaan tästä eräästäkin piikatytöstä ja murkkuna käskin hänen pitää turpansa kiinni.

   Poista
 13. Salaisuuksia, niitä on kiva saada kuulla.
  Kiva tarina taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin toden totta halunnut kuulla Alman kaikki salaisuudet.

   Poista
 14. Kaikki olisi voinut olla toisinkin noin pitkän ajan jälkeen. Kuitenkin hyvä, että muistosi vahvistuivat :)

  VastaaPoista
 15. Jos mitkään paikat eivät olisi olleet muistini mukaiset, olisin joutunut heittämään kaikki muutkin muistoni romukoppaan :D

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi