TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 28. helmikuuta 2021

KADULLA  Sini nukkui kuin vauva jalkakäytävällä. Aikuisille oli rotiutunut riita. He kähisivät kuiskien.

- Tänne toit meidät kärsimään.

- Kukahan se rukoili, että lähdetään Eino RAKAS Australiaan?

 

 Isompi tytöistä haaveili sylki suussa Saimi-tädin lihapullista. Sitten äsken näkemästään naisesta.  Nainen oli ilmestynyt heidän huhuiltuaan helouta hotellin aulassa. Tytöstä tulisi isona samanlainen. Hänkin nostaisi hiuksensa päälaelle. Maalaisi turpansa räikeänpunaiseksi. Pitäisi kullanvärisiä tissiliivejä ja aamutakkia. Antaisi aamutakin valahtaa olkapäältä, kun Eino ja Sini tulisivat kysymään halpaa huonetta. Hänkin sanoisi; darling, please take the girl outside.

 

Volkswagen-pikkubussi pysähtyi jarrut kirskuen, särkien illuusion. Ulos loikkasi Einon ikäinen mies huikaten,

- olen Zinnbauer! Teidät on saatava yöksi katon alle!

 🌙

 Viikon 9 krapusanat ovat lihapulla, särkeä, vauva.

 Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.


 - Ken tästä ovesta käy tekee sen omalla vastuullaan, 
sanoi pastori Zinnbauer, Adelaiden luterilaisen seurakunnan pastori käsi Volkswagen:n ovenkahvalla. Adelaiden asukkaat tunsivat hyvin anteliaan pastori Zinbauerin ja hänen pikkubussinsa, joka tuntui olevan aina liikkeellä, aina täynnä ja aina pelottavan kovassa vauhdissa.

🔆  Aurinkoista Kalevalan päivää!

AUSTRALIASSA Pastorin hostelli (postaus julkaistu 20.2.2017)

  On jotenkin uskomatonta olla täällä jälleen. 20 Marlborough Streetin takapihan peltikopissa asuessamme opin tuntemaan, mitä on pyyteetön lähimmäisenrakkaus. Pastori Zinnbauer vaimoineen asutti suureen kotiinsa ja sen takapihalle rakennettuihin tiloihin hädänalaisia lähimmäisiään. 

Tämä pääovi vei aikoinaan pariskunnan  privattipuolelle.

Tätä polkua pääsi takapihan peltikopeille.

Juuri tässä oli meidän kopperomme.

Kukaan ei luvannut minulle ruusutarhaa. Pastori Zinnbauerin luona sen kuitenkin sain.

Pääsin taas käymään koulua. Entisen kouluni oma talo. Koulun neljä taloa kisasivat paremmuudesta kaikissa aineissa.

Silloin ennen (Romaanistani POSITIO 16093) 

20 Marlborough street

  "Kirsti heräsi kovaan pissahätään kerrossängyn yläpetillä. Hetken hän leijui valveen ja unen rajamailla. Harmaa karkea villahuopa pisteli ja kutitteli ilkeästi. Vuoteessa ei ollut lakanoita. Tyyny haisi vanhalle tupakalle ja pinttyneelle lialle. Pienen huoneen - tai paremminkin varastokopperon - vastakkaisella seinustalla, kapeahkolla parivuoteella Alma oli vetänyt harmaan viltin hupuksi päänsä yli. Jalat olivat pohkeista alaspäin paljaana. Ne nytkähtelivät kuin Alma olisi juossut unissaan. 
   Alman vieressä kuorsasi Eino suu auki. Toisesta suupielestä valui ohut kuolavana parransängelle, jossa suuri musta raatokärpänen nautiskeli olostaan. Hyönteisverkkoikkunasta Kirsti näki aamun sarastavan. Tutun kuuloinen tuhina hänen alapuolellaan kertoi Sininkin nukkuvan. 
   Kirstiltä meni hetki ennen kuin hän ymmärsi, missä oli ja mitä oli tapahtunut. Alfred Zinnbauer oli ajanut heidät pikkubussillaan College Park-nimiseen kaupunginosaan, 20 Marlborough Streetille, jossa miehen koti sijaitsi. Mutta ei mies ollut heitä kotiinsa viennyt, vaan sen takapihalle. Mikäli Kirsti oli yön pimeydessä hahmottanut oikein, pihalla oli useita samanlaisia koppeja, jossa he nyt olivat. 
  Varoen herättämästä muuta perhettä Kirsti hiipi kopista ulos. Hän huomasi nukkuneensa päivävaatteissaan. Leninki oli rypistynyt kurttukasaksi. Hän ei antanut sen häiritä. WC-rivistö löytyi kopperon takaa vasemmalta heti pyykkituvasta seuraavana. Niitä vastapäätä sijaitsivat suihkukopit. Kirsti meni ainoaan lukitsemattomaan wc-kopperoon. Se osoittautui likaiseksi, aaltopeltiseksi, betonilattialliseksi vesiklosetiksi. Vesisäiliö oli korkealla seinällä ja vessa vedettiin säiliön kupeesta riippuvasta metalliketjusta. Kirsti ei ollut eläissään nähnyt niin likaista ja haisevaa käymälää. Hän joutui asioimaan jalat istuimen reunoilla korkealla kyyristellen. Paperia ei tietenkään ollut. Ruttuinen mekon helma sai toimittaa sen virkaa. Kun hän kiskaisi ketjusta, se katkesi. Ketjun pää jäi käteen. Kirsti säikähti. Hän sinkosi hädissään ketjun asumattoman naapuritontin pöpelikköön. 
- Antakaa Jumala ja Zinnbauer minulle anteeksi.
  Kirsti päätti saman tien tarkastaa ympäristön. Aaltopeltikoppeja oli suorassa rivissä kuusi. Päärakennus oli suuri, komea kivestä rakennettu pytinki, varsinainen kartano, jonka ulkonäköä pilasivat vain takapihan puoleisiin nurkkiin lisätyt peltikopit."

vessat 

 Hyväntekijöidemme tarina

Lähde: kirja
Rilett, Margaret 1992 And you took me in  
(poiminnat ja suomennos minun)

Wallernin kuraattori Alfred Freund-Zinnbauer

Luterilainen pastori Alfred Freund-Zinnbauer (1910-1978) 

 Alfred syntyi 26. kesäkuuta 1910 Wienissä, böömiläissyntyisen lääkäri Karl Freundin ja hänen wieniläisen vaimonsa Maria (os. Zinnbauer) ainoana lapsena Hänen isänsä oli juutalainen ja äitinsä katolinen. Hän opiskeli yliopistoon valmistavassa Bundesreal-gymnasiumissa.

 Yrittäessään välttää juutalaisvainoja Alfred lisäsi äitinsä tyttönimen sukunimeensä vuonna 1931. Siitä alkaen hänet tunnettiin nimellä Freund-Zinnbauer. Vaikka Alfred kasvatettiin katolisena, hän kouluttautui luterilaiseksi pastoriksi, opiskeltuaan teologiaa Wienin yliopistossa.  Hänet nimitettiin kuraattoriksi Wallerniin (220 km Wienistä länteen) vuonna 1934. Alfred asetettiin Wallerin seurakunnan pastorin virkaan 27. heinäkuuta 1936. Vain 12 kuukautta myöhemmin hänet erotettiin virasta​ ​ juutalainen taustan paljastuttua.


Helga, taustalla avustettavien asuttamat kopit. Meidän koppi oli ensimmäinen oikealla

Kirjastonhoitaja Helga Josephine Freund-Zinnbauer (1909-1980) 

 

 Helga syntyi 24. helmikuuta 1909 Orsovassa, Itävalta-Unkarissa, (nyk. Romaniassa) toimittaja Otto Alscherin ja hänen vaimonsa Else Leopoldine (os Amon) tyttärenä. Perhe muutti useita kertoja poliittisten levottomuuksien vuoksi. Helga kävi katolista lukiota Timisoarassa. Hän opiskeli mm. psykologiaa Wienin yliopistossa ja valmistui filosofian tohtoriksi 1936. Helga puhui sujuvasti kuutta kieltä ja hänet akkreditoitiin lukion opettajaksi. 

 

 20. maaliskuuta 1938 Alfred ja Helga menivät naimisiin Gumpendorfin luterilaisessa kirkossa, Wienissä. 

 

Pariskunta oli varannut talosta omaan käyttöönsä makuuhuoneen, toimiston wc:n ja keittiön. Muu  osa suuresta talosta oli avustettavien käytössä

Aviopari Freund-Zinnbauer

 Oltuaan aiemmin virassa Wallernin seurakunnassa Euroopassa, Alfred Freund-Zinnbauer hyväksyttiin hakemaan virkaa Australian evankelis-luterilaisesta kirkosta. 

 

 Chichesterin piispa järjesti pelastusoperaation natsien vainon uhreille. Piispan suojeluksessa Freund-Zinnbauerin pariskunta matkusti ensin Englantiin toukokuussa 1939. Lontoosta Australiaan he seilasivat SS Orontesilla ja saapuivat Adelaideen 21.2.1940.

 

 Neljä kuukautta myöhemmin Alfred Freund-Zinnbauer internoitiin. Syyksi ilmoitettiin varotoimenpide. Hän vietti lähes neljä vuotta leireillä Taturassa, Victoriassa ja Lovedayssa Etelä-Australiassa. Hänet vapautettiin helmikuussa 1944. Ensimmäisen vuoden vapautumisensa jälkeen Alfred työskenteli metallityöntekijänä Pope Products Ltd: ssä Adelaidessa. Huhtikuussa 1945 hänet nimitettiin luterilaiseksi kaupunkilähetyssaarnaajaksi Adelaideen. 

 

 Hänen vaimonsa oli ollut kirjastonhoitajana Barr Smithin kirjastossa Adelaiden yliopistossa vuodesta 1943 alkaen. Australian kirjastonhoitajien instituutin kelpoisuustodistuksen Helga suoritti vuonna 1946. Hän työskenteli samassa työpaikassa eläkkeelle siirtymiseensä saakka vuoteen 1974. 

 

 Kaupungin lähetyssaarnaajana Zinnbauer (kuten hän oli alkanut itseään kutsua) tarjosi luterilaisille hengellistä tukea seurakunnassa ja laitoksissa. Hän ohjasi myös "sitoutumattomia" jäseniksi uusiin Adelaideen perustettuihin seurakuntiin. Tässä työssä hänelle kertyi runsaasti tietoa sairaiden, köyhien, vankien, sekä vanhusten ja nuorten hädästä ja tarpeista. 

 

 Zinnbauerin käsitys pastorin tehtävistä poikkesi suuresti hänen työnsä valvomiseksi määrätyn ja perustetun komitean käsityksestä. Zinnbauer uskoi vakaasti, ettei hengellistä tukea voida erottaa käytännön avusta.

MATTEUS 25:35-36

"Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä;

 minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; 

minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; 

minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; 

minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; 

minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'" 

 

Zinnbauer koki velvollisuudekseen auttaa kaikkia apua tarvitsevia ihmisiä yhteiskuntaluokasta, rodusta ja uskonnosta riippumatta. Myös uskottomat ansaitsivat tulla autetuiksi. Näistä syysiä hän ajautui usein konfliktiin valvontakomission kanssa. Vaimoltaan hän sai työlleen täyden tuen. 

 

 Valvontakomissio lyttäsi kaikki Zinnbauerin aloitteet järjestelmällisesti.Virallisista lähteistä oli saatavilla hyvin vähän rahaa. Niinpä tämä uuttera pariskunta rahoitti suuren osan työstään omilla palkoillaan ja järjestämällä hyväntekeväisyystilaisuuksia. Zinnbauerien innoittamina myös monet luterilaisen kirkon jäsenet tarjosivat mielellään aineellista ja käytännön apua Zinnbauereiden avustusprojekteille. 

 

 Pariskunta opiskeli ruotsia, jotta he voisivat kohdata Adelaideen saapuvien skandinaavisten alusten miehistöä. Pelkästään vuoden 1949 aikana Zinnbauerit järjestivät tilaisuuksia yli neljälle tuhannelle merimiehelle.

 

 1948 alkoi Saksasta saapua pakolaisia Australiaan. Hieman myöhemmin pakolaisia tulvi myös muista Euroopan maista. Zinnbauerit olivat laivalaiturilla tai rautatieasemalla tulijoita vastassa. Pariskunta auttoi tulijoita asunnon ja työpaikan löytämisessä. He auttoivat henkilökohtaisissa ongelmissa, järjestivät lasten kouluun ilmoittautumiset, sekä toimittivat tulijoille käytettyjä vaatteita, kalusteita ja kodinkoneita.  

 

 Vuonna 1951 Zinnbauer perustivat ”hostellin” osoitteeseen 20 Marlborough st. College Park. Pariskunta asui itsekin hostellissa 24 vuotta, majoittaen tuhansia ihmisiä. Asukkaina olivat laivoilta loikanneet merimiehet, sairaalasta tai vankilasta karanneet ja vapautuneet, aviomiestensä hylkäämät vaimot lapsineen, kodittomat ym. 


Koin pienen tunnemyrskyn, kun löysin Rilletin kirjasta apua saaneiden esimerkkiperheiden joukosta  meidänkin perheen. "Suomalainen kahden lapsen perhe, jonka isä oli lähes pysyvästi työtön riittämättömän englanninkielen taidon ja työpaikoilla ilmenneen yhteistyökyvyn puutteen vuoksi."


KOLLAASI 273


 Ainon värikollaasin värit ovat Qatarin lipusta. Tervetuloa osallistumaan tähän mielenkiintoiseen haasteeseen täällä.
Hyvää Kalevalan päivää!

tiistai 23. helmikuuta 2021

LEMPPARI

 

Pienen Linnun MakroTex-haaste tälle viikolle on lemppari. Olet tervetullut osallistumaan haasteeseen tavallisilla tai makrokuvilla täällä.

Syön harvoin karkkeja. Kun syön, Werther's Original kermakaramellit ovat lemppareitani. 
I rarely eat candy. But when  I eat, Werther’s Original cream candies are my favorites.

sunnuntai 21. helmikuuta 2021

LOPARIT

 

 

 

Tyttö suomensi parhaan kykynsä mukaan.

- Vai rahaa! Mitä rahaa? Viikoittain olette saaneet ruokaa, asuneet ilmaiseksi. Velkanne White:lle olen maksanut. Aikaansaannoksenne ovat kovin vaatimattomat. 

Tilanomistaja riuhtoi auki komeroiden ovia, löysi perheen vanhat matkalaukut. 

- Alkakaa pakata! Adelaideen on matkaa!

Sini parkui. Alma jähmettyi paikalleen. Yritti tajuta tapahtuvaa.

- Öövinki antaa meille loppulidviikin, kun paikat on kunnossa! Hentulaiska ja se saatana kusettivat! Minä pölvästi tartuin syöttiin! Vähitellen Einon kiukku laantui. 

Ajomatka taittui hiljaisuuden vallitessa. Satamaan saavuttua Alma hätääntyi.

- Joudummeko kadulle?

- Ei kai täälläkään lapsiperheitä taivasalle jätetä, Eino rauhoitteli vaimoaan.

Irwing pysäytti auton jalkakäytävän reunaan, avasi Almalle oven. Pöllästynyt perhe jäi katsomaan auton takavaloja. 

  

🔑

Viikon 8 krapusanat ovat tajuta, kiukku, vanha.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

 🇦🇺

AUSTRALIASSA Kadulla (postaus julkaistu 19.2.2017)

 John Whitney bongasi meidät kadulta kartta kädessä ja lähti oppaaksemme. Hän esitteli meille viehättävää Port Adelaidea, jonne perheeni häädettiin Frog Swamp-nimisen suon lähistöllä sijaitsevalta autiotilalta eräänä yönä 60 vuotta sitten. Port Adelaide on säilynyt monin osin entisellään. On aivan erilaista katsella kaupunginosaa aikuisen silmin päivänvalossa, kuin silloin lapsena keskellä yötä ja kodittomana. 

  Satama-Adelaiden maamerkki, eli kapteenin kello, jolla laivoilla aikoinaan tarkastettiin laivan kellot oikeaan aikaan. John ja Erkki.

 
Silloin 60 vuotta sitten, oli kulunut tasan vuosi Australiaan saapumisestamme. Olimme saaneet potkut työpaikasta ja samalla häädön neljännestä asuinpaikastamme. Muistan penskana pelon lisäksi tunteneeni myös helpotusta siitä, että pääsimme eristyksestä takaisin ihmisten ilmoille. Pääsisin kouluun.
    
  

Joku tämän kadun viehättävistä rakennuksista oli bordelli, jonne poliisi Einon neuvoi tämän kysyessä halpaa hotellia. 

Port Adelaiden poliisiasema

🇦🇺

60 vuotta sitten (romaanistani POSITIO 16093) 

 " - Nyt on nöyrryttävä ja soitettava sille Hentulaiskalle.
Läheltä löytyikin puhelinkioski.
- Mr Irwing on hyvin pettynyt teihin, Helena Hentula sanoi kuultuaan Einon äänen.
- Nyt katsotte, millä kadulla olette.
- Me olemme kimpsuinemme ja kampsuinemme Port Adelaidessa Patricia Streetin puhelinkioskilla.
- Hyvä on. Ette lähde siitä minnekään. Lähetän jonkun hakemaan teitä.
- Kiitos.
 Kului tunti, puolitoista. Näytti jo siltä, että perhe joutuisi yöpymään kadulla. Pilkkopimeään yöhön toi valoa vain yksinäinen lepattava katulamppu. Alma levitteli popliinitakkiaan jalkakäytävälle Sinille makuualustaksi."


PORTUGALIN LIPUN VÄRIT


Aino on antanut jälleen hauskan kollaasihaasteen. Tällä kertaa värit löytyvät Portugalin lipusta.
Hyvää uutta viikkoa!

tiistai 16. helmikuuta 2021

ÄÄNI

 

Pienen Linnun MakroTex-haaste on ääni. Voit osallistua haasteeseen tavallisilla tai makrokuvilla täällä
Kuinka kuvata ääntä? Polttopuita tehdessä syntyy melkoisesti melua.
How to take a photo of sound? There is a loud noise when we are making firewood.

Ostin tämän "kukkopillin" vaellusretkellä Kreetalla sen äänen vuoksi. Se soi kuin satakieli laulaisi.
I bought this whistle on a hiking trip in Crete because of its sound. The sound is like the sound of a nightingale.

Savipaja ja sen symppis omistaja
The pottery and its sympathetic owner

sunnuntai 14. helmikuuta 2021

ALMA

 

   Ennen olimme äveriäitä. Tilan pellot ja karja takasivat elannon. Salametsästys ja isän laboratorio rahaa. Seteleitä piisasi lainattavaksi köyhille. Tietenkin kunnon korolla. 


 Sitten isä sekosi. Vaihtoi Kotniemen separaattoriin. Vaikka ei ollut enää lehmiä. Piti vain Takaniityn lahon mökin. Lymysi synnintunnossaan uuninpankolla. Tutki Raamattua. Tai teki liiton saatanan kanssa ja jahtasi meitä kirves kourassa. 


  Kasvoin rääsyihin puetuksi, säikyksi lapseksi. Koulussa irvittiin pankki-Vaittiseksi. Joku isän kortteerimies vei neitsyyteni. Antoi minulle sokeriastian ja hamekankaan. Kirosi, ettei isä edes vaatettanut ainutta tytärtään. 

 

 Täytettyäni 18, Vahtosen emäntä tuli kysymään minua palvelukseen. Läksin enemmän kuin mielelläni. Äitiparan osa säälitti. Raukalla peräsuolisyöpä avanteineen. Eikä isästä ollut hoitajaksi.
🛢


Viikon 7 krapusanat ovat pelto, laboratorio, astia.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.


Pontikka-näyttely


"Pontikan keittäminen ei ollut kiteeläisille vain ajatus alkoholin saamisesta, vaan kyseessä oli keino hankkia lisätuloja ja turvata perheen talous myös sitä kautta. Kitee kasvoikin yhdeksi suurimmista pontikan keitosta tunnetuista pitäjistä sodanjälkeisinä vuosina. Keittäjiä kohtaan oltiin yleensä myötämielisiä, varsinkin ne jotka olivat erityisen hyviä keittäjiä, jäivät ilmiantamatta, huonot keittäjät puolestaan voitiin antaa ilmi. Yleensä keittäjiä kuitenkin varoitettiin, jos paikalle oli tulossa tarkastajia." 


 1980-luvulla Alma ja Eino pyysivät minua kuskiksi, kun Alma halusi nähdä lapsuutensa ja nuoruutensa maisemia Kiteellä. Yläkuvassa Kotniemi, jossa Alman  syntymäkoti oli. Alakuvassa Takaniityn mökki.

Alman koulu


❤️ Hyvää ystävänpäivää! ❤️

T: Kirsti ja Lyyli

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

 

Ainon emännöimän värikollaasin värit löytyy Omanin lipusta. Hauska haaste löytyy täältä.tiistai 9. helmikuuta 2021

HELMIKUU - UNETON

 

Pienen Linnun MakroTex-haaste viikolle 6 on helmikuu. Olet tervetullut osallistumaan haasteeseen tavallisilla tai makrokuvilla täällä. Olen viimeaikoina vastoin tapojani nukkunut huonosti. 3. -  4. helmikuuta välisenä yönä unettomuus ei harmittanut, koska näin revontulet.

I have recently slept poorly. Staying awake on the night February 3rd to February 4th  did not annoy me  because I saw the northern lights.sunnuntai 7. helmikuuta 2021

RUOKAVARAS

 

- Hello guys!

- Helouta! On odoteltukin! Kävit kolme viikkoa sitten! Viikkokausia raadettu peräsuoli pitkällä pelkällä munalla ja maidolla!  Saatana! Laitas Kikru englannistaen! Eino karjui.

- EN!

 Tilanomistajan tuomissa ruskeissa paperipusseissa oli aina samat ruokatarvikkeet: Paahtoleipää, maapähkinävoita, maissihiutaleita, teetä, punaista tai appelsiinimarmeladia, juustoa, vesimelonia. Tottuneesti tyttö nappasi kuorman päältä sulatejuustopaketin ja juoksi eukalyptuspuiden taakse. Sini oli huomannut ja kipitti perässä. Sillekin oli pakko antaa.


- Hyi, mitä paskaa! 


 Sini veti juustoa henkeensä. Kakoi tukehtumaisillaan.

Tyttö katsoi kauhuissaan, ymmärsi lopulta takoa pienempäänsä selkään.


- Kellon äitille! Valastat ja mulhaat toisen tukehuttamalla!

- Jos kantelet, syötän sinulle oksennuksesi. Mieti sitä!
 
Tyttöjen päiden yläpuolella kookaburra räjähti hervottomaan nauruun.


Viikon 6 krapusanat ovat punainen, miettiä, murha.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin Susun blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki Susun blogiin.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.


Kookaburran naurua

60 vuotta myöhemmin yritin mieheni Erkin kanssa etsiä Irwingin farmia, mutta meitä ei onnistanut.

NICARAGUAN LIPUN VÄRIT

Aino haastoi tällä viikolla tekemään kollaaseja, joissa on Nicaraguan lipun värit.

Haaste löytyy täältä.

keskiviikko 3. helmikuuta 2021

KEVÄÄN KAIPUU


Sain tämän mukavan haasteen Tiiulta Puutarhahetki-blogista. Kiitos Tiiu haasteesta.

Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki,  jotta Tiiu löytää ne.

Minä haastan mukaan seuraavat ihanat bloggaajat:

Nilan Lappalainen etelässä-blogista

Marjan Marja 50+ eloa ja oloa-blogista

Marketan Rakkautta ja maan antimia-blogistaMinulle merkityksellisimmät kuvat ovat perheestä, mutta perheellä on tärkeä sija sydämessäni ympäri vuoden. Nämä kuvat ovat pieni otanta syistä, joiden vuoksi kaipaan kevättä.