TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

torstai 19. maaliskuuta 2020

PUUTARHAN SALAISUUSHillevi Joutjärvi - Puutarhan salaisuus

Hillevi Joutjärven kirjoittama Puutarhan salaisuus on yksi kevään puutarhakirja uutuuksista.Puutarhan salaisuus on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: 

 • Puutarhan merkitys hyvinvoinnille
 • Puutarhan avulla voimaantuminen
 • Hyvinvointia kasveista - hyvinvoinnin edistäminen hoitotyössä
 • Puutarhan merkitys itselleni
 • Onnea oman maan sadosta
 • Kotipuutarhurin vuosi
Kirjan alussa on paljon tietoa mm. väreistä ja puutarhan eri aisteja hellivistä vaikutuksista. Kirjoittaja kertoo lapsista ja taimien kasvattamisen ihmeestä, eikä hän unohda vanhuksiakaan. 

Kolmessa jälkimmäisessä osiossa kirjoittaja kertoo kaiken olennainen suosittujen kesäkukkien, perennoiden ja syötävien kasvien kasvattamisesta.
Plussana  kirjassa on kirjoittajan oma runsas kuvitus.
Pidin erityisesti siitä, että kirjoittajan mukaan puutarha voi ja saa olla minkä kokoinen tai näköinen tahansa, kunhan se miellyttää tarhuria itseään. Luettuani Puutarhan salaisuuden, tuli hinku päästä vierailulle Hillevin puutarhaan. Kirja herätti myös kesän kaipuun ja halun upottaa sormet multaan.
Pienenä miinuksena koin kirjassa paikoittain olevan kuvien ja tekstin päällekkäisyyden. Näissä kohdin tällaisen vanhan ihmisen oli työlästä lukea tekstiä.
Puutarhan salaisuus sisältää paljon perustietoa omaa puutarhaa suunnitteleville. Se sopii myös  mainiosti lahjaksi aloitteleville puutarhureille. Kokeneena puutarhurinakin löysin kirjasta tutuista kasveista itselleni uusia lajikkeita.
"Hillevi Joutjärvi on koulutukseltaan kuva-artesaani, jonka rakkaus puutarhaa kohtaan on lähtöisin jo lapsuudesta. Rakas harrastus on vienyt vuosi vuodelta enemmän mennessään. Omalta maalta haetut herkut ja kukkien kauneus ovat lumonneet hänet täysin. Kokemus on opettanut, kuinka ilo ja onni löytyvät joka elämäntilanteessa puutarhasta. Hillevi kirjoittaa suosittua Maatiaiskanasen Elämää-blogia, jossa lukijoille jaetaan puutarhan niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin samalla antaen tietoa käytännönläheisesti ja helposti ymmärrettävästi."  (Kirjan takakansi)

Hillevi Joutjärvi - Puutarhan salaisuus
Taitto ja graafinen suunnittelu: Katri Parikka
Read-me 2020
Kirja saatu kustantajalta 

Kiitos kustantaja ja Hillevi
Kuvat kirjasta

8 kommenttia:

 1. Kiitos Sinulle <3 Oli hyvin jännittävä kokemus päästä lukemaan omasta kirjasta toisen blogista <3 Tuo oli muuten hyvä huomio, että voi olla vaikeuksia lukea tekstiä, joka on kuvan päällä. Tätä ei osattu kumpikaan ajatella taittajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hillevi <3
   On ilo kuulua ensimmäisten kirjasi lukeneiden joukkoon.
   Tuo asia ei välttämättä vaivaa nuorempaa lukijaa.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Onpas houkutteleva kirja. Sinä olet kokenut puutarhuri, ja teillä on aivan uskomaton puutarha kasvimaineen. Tähän aikaan sormet kaipaavat jo multaa, vaikka minulla ei ole kummoinen puutarha, mutta niin paljon iloa saan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja,
   Tämä kirja vapautti ajattelemasta, että puutarhan pitäisi näyttää viimeisen päälle harkitulta. Meillä kun ei ole suunniteltu pihaa mitenkään, se on vaan syntynyt muun elämisen ohella.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Kerrankin asiallista asiaa täällä.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva lukea jonkun toisenkin arvostelu samasta kirjasta! Aika samanlaiset ajatukset meillä oli. Minuakin häiritsi muutamalla sivulla vahvan värinen kuva tekstin takana, vaikka melko nuori olenkin. Sitä ei välttämättä tietokoneen näytöltä ole erottanut ja painon jälkeen se on jo myöhäistä. Onneksi niitä hankalimmin luettavia sivuja ei ollut kovin montaa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos visiitistä Minna!
  Olet aivan oikeassa tuosta, että noita teksti-kuvalla sivuja oli onneksi vain muutama.
  Toivon lukijoiden löytävän tämän erilaisen puutarhakirjan.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi