TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

maanantai 2. maaliskuuta 2020

IHMEELLINEN SHEN YUN

”Shen” tarkoittaa jumalallista tai jumalallisuutta ja “Yun” tarkoittaa tunnetta tai rytmiä. Shen Yun on maaginen elämys, jossa kauniit olennot tuntuvat laskeutuvan taivaasta ja tanssivan katsojalle.
            Kuva Shen Yun-esitteestä

 Sunnuntaina me pääsimme upealle matkalle Kiinan historian eri vaiheisiin ja Kiinan lähimenneisyyteen. Muinaiset tarinat ja legendat, etniset ja kansanperinteet, ajanjaksot Kiinan lähimenneisyydessä, sekä roistot ja sankarit puhkeavat eloon esityksessä. Shen Yun:sa lavalla nähdään upeita taustoja, kauniita asuja ja klassista kiinalaista tanssia. Tanssien kuviot ovat uskomatonta akrobatiaa. Taustalla kuuluu elävä, kuuloaistia hivelevä orkesterimusiikki. Tämä upea, maailmaa kiertävä esitys on kokonaan kielletty Kiinassa.
 Tässä maistiaisia, tämänvuotisen ohjelman virallinen traileri:
Joka vuosi on vuorossa uusi ohjelma.
Kuva esitteestä
Esityksessä live-orkesteri soittaa alkuperäistä kiinalaista musiikkia jokaiseen kohtaukseen. Kaksikieliset (kiinan- ja englanninkieliset) juontavat esittelevät lyhyesti  kohtaukset. Tanssikohtauksia oli 18. Tanssien välissä on klassisia laulu- ja instrumenttisooloja. 

Kuva Kiri Te Kanawa-teatterin esitteestä
    Sunnuntain Shen Yun-esitys oli viimeinen Kiri Te Kanawa-teatterissa, Aucklandissa. Saimme lähes loppuunmyyntyyn esitykseen kaksi  neljästä jäljellä olevasta lipusta. Olimme onnekkaita. 
 Kiri Te Kanawa-teatteri on myös merkittävä uusiseelantilainen oopperoiden esityspaikka. Teatterissa on parhaillaan ulkopuolen remontti.
Suomalaisina saavumme ajoissa - lähes tyhjään katsomoon. Eipä tarvitse nykyään jännittää pukeutumista, kun monet turistit näkyvän tulevan teatteriin ja oopperaan jopa shortseissa.

11 kommenttia:

 1. Tuo ihmeellinen Shen you kolahtaisi täälläkin. Mutta ryhmä on tuskin tulossa Suomeen.Olen ollut pitkään kiinnostunut Kiinan historiasta, kulttuurista ja etenkin kirjallisuudesta. Olitte tosiaankin onnekkaita, kun pääsitte näkemään esityksen. Hyvää matkan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shen Yun nähdään myös Euroopassa, mutta valitettavasti ei Suomessa - ei ainakaan vielä tänä vuonna.
   Itsekin ajattelen, että lippujen saanti tähän upeaan esitykseen oli onnenpotku.
   Kotiin on tarkoitus palata viikonlopun aikana.
   Mukavaa keskiviikkoa Marja!

   Poista
 2. Onpa upea näytös!!
  Mukavaa maaliskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut esityksestä haltioitunut monta päivää.
   Kaikkea hyvää myös sinne!

   Poista
 3. Varmasti upea elämys. Mikähän tässä on niin vaarallista, että show on kielletty Kiinassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämys se oli isolla E:llä.
   Tuota minäkin mietin. Yhdessä kohtauksessa tämänvuotisessa esityksessä, oli tyttö puistossa lukemassa kirjaa, joka vaikutti minusta Raamatulta. Poliisit tulivat ja ottivat kirjan pois ja ahdistelivat tyttöä kysymyksillään. Tytön opiskelukaverit (nuoret miehet) tappelivat poliisien kanssa päästen voitolle. Ensin ajattelin, että tämä on "vaarallinen kohtaus" Kiinassa esitettäväksi, mutta kai sen voisi jättää poiskin (?)

   Poista
 4. Aika hölmöä mennä katsomaan jotain kiinalaista esitystä, ellei tahdo levittää viruksia ympäriinsä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt suurempiakin mokia kuin tämä. Esiintyjät eivät edes asu Kiinassa, koska Shen Yun on siellä kielletty.
   Enkä muutenkaan pelkää kiinalaisia sen enempää kuin muitakaan. Jos viruksen on saadakseen, sen saa vaikka omassa kotikunnassaan. Jos saan koronaviruksen, eristän itseni, kuten muutenkin sairastaessa teen.

   Poista
 5. Varmasti ihana esitys kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 6. Näin myös tämän esityksen 2020 Tukholmassa ja se oli upea. Kerta kaikkiaan. Muistin sen hiljattain, ja mietin myös milloin Shen Yun tulee Suomeen. Kannattaa varmasti kirjoittaa Oopperalle ja kysyä esityksen perään.

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi