Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

perjantai 14. helmikuuta 2020

TUHON JÄLKEEN

Tällä kertaa tilapäinen kotimme sijaitsee Opawassa, uusiseelantilaisen Christchurchin rauhallisella   esikaupunkialueella. 

Christchurchin katedraali, jota kutsutaan myös Kristuksen kirkon katedraaliksi on anglikaaninen katedraali Christchurchin kaupungissa Uudessa-Seelannissa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa. Katedraali rakennettiin vuosina 1864–1904. Se tuhoutui 2011 Christchurchin järistyksessä. Katedraalin korjaustyöt ovat parhaillaan käynnissä.
Canterburyn maanjäristys iski Uuden-Seelannin eteläsaarelle  4. syyskuuta 2010. Jälkijäristykset seurasivat pääjäristystä. Voimakkain ja tuhoisin oli Christchurchin maanjäristys. Se tapahtui melkein kuusi kuukautta myöhemmin, 22. helmikuuta 2011. Jälkijäristys aiheutti 185 ihmisen kuoleman Christchurchissa. "Red Zone" on maanjäristyksen tuhoama alue, jolta tuhoutui yli 6000 omakotitaloa. Tuhoutunut alue näyttää jatkuvan silmänkantamattomiin. Sen kaikki jäljellä olevat kadut on suljettu. Nyt mietitään eri vaihtoehtoja alueen ottamiseksi uudelleen käyttöön.
Vieläkin kotinsa menettäitä ihmisiä asuu tavarakonteissa. Kaupunkia on tuhon jälkeen alettu raivata ja jälleenrakentaa heti, kun se on ollut turvallista. Korjaustyöt jatkuvat edelleen, koska ammattitaitoisesta väestä on pula.

Nykyisin kaikki korjatut ja jälleenrakennetut kohteet on määräysten mukaan vahvistettava teräksisin tukipalkein, kuten tämä Christchurchin Art Gallery.
Turistille paras tapa tutustua Chritchurchin tärkeimpiin nähtävyyksiin on historiallinen raitiovaunu. Vaunuvanhukset ovat iältään 100 vuoden molemmin puolin. Päivälipulla voit hypätä kyytiin ja pois haluamallasi pysäkeillä niin usein kuin haluat. Yksi vaunuista on ravintola pyörillä. Asiantuntevat ja palveluhaluiset kuljettajat kertovat kaupungin historiasta ja Christchurchin nähtävyyksistä.

 Sign of Takahe on  1918 - 1948 välisenä aikana rakennettu linnamainen ravintola. Sen näköalapaikalta on huikeat näkymät alas Christchurchiin ja Eteläisille Alpeille.

 Sumner Villagen hiekkarannalla on luola, johon pääsee vain laskuveden aikana.
Siellä minne nousuvesi ylettää, luolan seinät ovat simpukoiden peittämät.
Tämän "punaisen maton" eli 'Red carpet'-ruusujen myötä toivotan kaikille hyvää ystävänpäivää ❤️

14 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle kuvista ja mielenkiintoista on lukea myös tekstisi. Hyvää ystävänpäivää myös teille ja pitäkää huolta toisistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Nila, kun jätät aina "puumerkkisi" vierailusta. Se ilahduttaa kovin mieltäni.
   Yritän olla kiltti Erkille :D

   Poista
 2. Olette jo Uudessa-Seellannissa! Olette melkein uskomattomia maailmanmatkaajia. Kauhea ollut tuo jälkijäristys. Hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän me Marja olemme. Vanhuus tekee ahneeksi. Kun ei tiedä, vieläkö jaksaa matkustaa tulevaisuudessa, otimme avoimet liput ja olemme liikenteessä niin kauan, kun tuntuu hyvältä.
   Kun on ollut erilaisilla katastrofi- sota- ja tuhoalueilla joitakin vuosia myöhemmin, ihmettelee ihmisten kyky selvitä, sekä heidän iloista, optimista asettaan. ei voi muuta kuin ihailla ja kunnioittaa ihmisten sitkeyttä.

   Poista
 3. Huikeita kuvia ja tämä teidän reissu on niin upeaa seurattavaa. <3 Sydämellistä ystävänpäivää Kirsti Kaija. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3
   Et arvaa kuinka kommenttisi ilahduttavat.
   Ihania helmikuisia päiviä sinulle!

   Poista
 4. Upeat kuvat! Kamalia nuo maanjäristykset.. Hyvää ystävänpäivä iltaa ja leppoisaa viikonloppua😊💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki <3 Maanjäristykset ovat koetelleet Uutta-Seelantia toistuvasti.
   Mahtavia helmikuisia päiviä sinulle1

   Poista
 5. Beautiful. Happy Valentine's Day.

  VastaaPoista
 6. Huikea postaus jälleen. Taasen totean, että on teillä ikimuistettava matka. Kyllä luonnonilmiöillä on monenlaisia seurauksia. Kiva, että saamme seurata upeaa matkaanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli,
   Suomessa pääsemme kyllä aika vähillä luonnonilmiöiden seurauksilla.
   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 7. Kaunis katedraali, järkyttävät tuhot tapahtuivat siellä silloin kymmenisen vuotta sitten. Hieno on tuo luola, nousuveden aikaan ei ehkä kannata mennä:) Raitiovaunukin oli kaunis, kyllä olisi paljon nähtävää maailmalla, mutta onneksi voin harrastaa nojatuolimatkailua Sinun/Teidän kauttanne 💛

  VastaaPoista
 8. Kiitos Irja kommentistasi <3
  Nyt tuon katedraalin korjausten ajaksi Christchurchiin on rakennettu värikäs "pahvikatedraali".
  Jospa tulisi laitettua siitä joku kuva tuonnenpana.
  Wellintonissa on satanut kaksi päivää

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi