TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 25. helmikuuta 2020

ASETELMIA

Pienen Linnun makrotex-haaste tälle viikolle on Asetelma. Tervetuloa osallistumaan tavallisilla tai makrokuvilla   täällä.
Tämä kukka-asetelma oli omakotitalon katolla Christchurchissa.

Suffrage in Stitches

Asetetelma tämäkin. Wellingtonin museossa on esillä teos Suffrage in Stitches. Se on ainutlaatuinen teos, ja se kosketti minua. Näyttelyn kokoaminen tarjosi 546 henkilölle, perheelle ja ryhmälle mahdollisuuden ripustaa taiteensa galleriatilaan. Taiteentekijät ovat koulutukseltaan tai taustoiltaan hyvin epäyhtenäinen ryhmä. Teoksen valmistajiin kuuluu muutamia taiteen ja kierrätysyhteisön johtavia henkilöitä, mutta suurin osa valmistajista on tavallisia ihmisiä, eri sukupolvista, eri etnisistä- ja kulttuiritaustoista. 300 metrin pituinen tekstiiliteos muistaa uusiseelantilaisen historian tavallisia ihmisiä, jotka tekivät merkittävän teon. He allekirjoittivat vetoomuksen, jotta naiset voisivat saavuttaa äänioikeuden ensimmäisinä maailmassa. Tekstiiliteos vastaa alkuperäisen vetoomuksen pituutta ja koostuu 546 yksilöllisesti suunnitellusta kangaspaneelista. Alkuperäisessä vetoomuksessa oli täsmälleen sama määrä sivuja. Teos kertoo samalla 546 naisen tarinat. Naisten tarinoihin liittyy kaikkea mahdollista: juonittelua, köyhyyttä, rikollisuutta, toivoa, vahvuutta. Ottamani kuvat eivät tee oikeutta teoksen paneeleille eikä tarinoille, joten en laita tänne niitä. Jos näiden äänioikeus-vetoomuksen 1893 allekirjoittaneen naisen ainutlaatuiset tarinat tai käsityöt kiinnostavat, niin löydät kunkin kangaspaneelin täältä näisen nimeä klikkaamalla.
Taiteilijoita työnsä ääressä (kuva näyttelyn esite)

20 kommenttia:

 1. Huikea tuo kangaspaneeli ja tarina sen takana! Taide tosiaankin kuuluu kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tarina on huikea. Koin vahvoja tunteita katsoessani tuota näyttelyä.

   Poista
 2. Upea näyttely ja niin hienoa, että moninaisesti otetaan erilaisia ihmisiä mukaan. <3 Lämpimiä terkkuja ja ihanaa reissun jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3
   Terkkuja täältä kaukaa sinne vanhaan kotikaupunkiini.
   Kaikkea hyvää viikkoosi!

   Poista
 3. Fascinating story behind the art panel, and I love the wheelbarrow on the roof - how unusual!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I spent a long time at that art exhibition.
   My respect to all who have participated in it.

   Poista
 4. Voi miten hauska asetelma talon katolla, hyvin hoksasit sen tähän haasteeseen 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästelin tätä kuvaa tähän haasteeseen, kun luin sen tulevan Pienen Linnun blogissa. Asetelma osui silmään ensimmäisenä päivänä Christchurchissa. Sokea kanakin löytää joskus jyvän :D

   Poista
 5. Miten tämän katolla olevan asetelman kastelu onnistuu vai onko tekokukat kun siellä on kangas keinuhevonenkin ja jouluainainen. Vaikuttava kangaspaneeli. Ihanaa kun esittelit tämän meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies epäilee, että kottikärryssä on kasteluautomaatti. Kukat vaikuttavat aidoilta, koska osa on kuivanut. Hevonen ja joulukoriste ovat ehkä muovia (?).
   Kangastaideteos minustakin tosi vaikuttava.

   Poista
 6. Oho, on tosiaan erikoinen paikka tuolla kukkakärryllä. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on hauskoja ideoita ja kanttia toteuttaa ne.

   Poista
 7. Erikonen paikka kukkakärryillä. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi