TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 18. lokakuuta 2019

4. POSTIKORTTI MARRAKECHISTA

Ajurimme odottelee meitä, kun vierailemme Mellah:ssa. Mellah on Marrakechin juutalaiskortteli.

Marrakechiin voi tutustua monella tapaa. Uuden kaupungin puolella voit vuokrata pöyrän, ottaa taksin, paikallis- tai turistibussin, tai ehkäpä calechen (hevosten vetämät vaunut). Ne ovat turistien suosiossa. Niitä on kaikkialla Marrakechissa. Puolen päivän matkan vanhan kaupungin muurien ympäri maksaa 500–600 dirhamia. Jos lähdet mieluummin opastetulle tutustumiskierrokselle  kaupunkiin, sen ympäristöön tai kauemmas,  Marrakeshissa on paljon paikallisia matkatoimistoja, jotka tarjoavat erilaisia ​vaihtoehtoja. 

Jardins de la Menera 

Puutarhan paviljonkiin ja sitä ympäröivään pieneen puutarhaan, pääsee tutustumaan 70 dirhamin sisäänpääsymaksulla. Altaalle ja oliivitarhoihin ei ole pääsymaksua.
Nimi Menara on peräisin paviljongista pyramidikatolla (menzeh, tarkoittaa majakkaa), Vaikka kyseessä ei ole oikea majakka, kaikki korkeat rakennukset tunnetaan Marrakecissa nimellä menara. Puutarhan paviljonki rakennettiin 1500-luvun Saadi-dynastian aikana ja sen uudisti vuonna 1869 Marokon Abderrahmane-sulttaani, joka asui täällä kesällä.Paviljonkia ja allasta ympäröivät hedelmätarhat ja oliivilehdot. Altaan avulla kastellaan ympäröivät puutarhat käyttämällä vanhaa maanalaisten kanavien järjestelmää nimeltään qanat. Vedenjakelu tapahtuu ainutlaatuisen hydraulijärjestelmän avulla, joka kuljettaa vettä vuorilta noin 30 km päässä Marrakechista.

Jardin Majorelle - Musée Yves Saint Laurent


Majorelle-puutarhan on suunnitellut ranskalainen taiteilija, Louis Majorelle. Vuonna 1923 Majorelle osti neljän hehtaarin tontin, joka sijaitsee Marrakechissa sijaitsevan palmulehdon vieressä ja rakensi talon marokkaiseen tyyliin. Vähitellen hän osti 10 hehtaaria lisämaata. Mailleen Majorelle perusti Jardins Majorellen. Siellä hän jatkoi kasvien istuttamista ja puutarhan kehittämistä n. 40 vuoden ajan. Siitä tuli hänen elämäntyönsä. Puutarhan ylläpito osoittautui kuitenkin liian kalliiksi. Vuonna 1947 Majorelle avasi puutarhan yleisölle pääsymaksua vastaan.  Lisäksi hän myi tonttialueita kasvavan puutarhan rahoittamiseksi. Avioeron jälkeen, 1950-luvulla, Majorelle oli pakotettu myymään talon puutarhoineen. Puutarhaa laiminlyötiin ja se rappeutui. Puutarha ja huvila löydettiin uudelleen 1980-luvulla. Muotisuunnittelija Yves Saint-Laurent ja Pierre Bergé ryhtyivät palauttamaan niitä entiseen loistoonsa.  


Nykyisin puutarhat, n. kaksi ja puoli hehtaaria, ovat avoinna yleisölle päivittäin. Niissä on huomattava kaktus- ja veistoskokoelma. Huvilassa toimii Berberimuseo, ja siellä on myös kokoelma Majorellen maalauksia. Majorellen entisestä studiosta on tullut Marrakechin islamilainen taidemuseo.


Puutarhakompleksin kehittäminen jatkuu. Puutarhojen voitot käytetään uusien hankkeiden rahoittamiseen. Lokakuussa 2017 Musée Yves Saint Laurent avattiin yleisölle kunnianosoituksena suunnittelijalle.  Museossa on mm. pohjoisafrikkalaisia ​​tekstiilejä, keramiikkaa ja koruja Saint-Laurentin henkilökohtaisista kokoelmista.
Jardin Majorelle ja Musée Yves Saint Laurent
 ovat Marrakechin merkittävä turistikohde, jossa käy yli 700 000 vierailijaa vuodessa.


Yves Saint-Laurent ja Pierre Bergé omistivat puutarhan vuosina 1980–2008. Yves Saint Laurentin kuoltua vuonna 2008 hänen tuhkansa siroteltiin Majorelle-puutarhaan. 

Hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Oi kauneutta, oi väriä, oi aurinkoa! Mielenkiintoinen kulttuuri ja maisema teillä on siellä koluttavana. Ihanaa uutta aurinkoista päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva <3
   Olihan se erilainen kokemus, kaikille aisteille.

   Poista
 2. Aah ihanuutta miten kaunista. <3 En tiennyt tuota, minne YSL tuhkat on laitettu, olipa mielenkiintoinen nippelitieto vielä tähän loppuun.

  Upeaa reissun jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3
   Monta uutta asiaa opin tällä reissulla minäkin.

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta täällä Suomen syksyssä Jardins de la Meneran hedelmätarhat, kaktukset ja oliivilehdot. Paikalla on mielenkiintoinen ja monipolvinen historia. Antoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja <3
   Täällä Suomen syksyssä sitä nyt jo ollaan mekin.
   Täällä on oma viehätyksensä.
   Mukavaa viikonloppua sinulle myös, vaikka tämä on jo eri viikonloppu :)

   Poista
 4. Jotenkin kiehtova tuo loppu. Missä on YSL:n tuhkat. Enpä ole tiennyt.

  VastaaPoista
 5. Tyttäreni ja äitini ovat vierailleet Marrakechissa ja kehuneet paikkaa. Heiltä kuulin sieltä ihan eri kohteista kuin sinulta. Todella mielenkiintoista kuulla mitä olette kokeneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3
   Pitäisi varmaan viettää kuukausi tuolla, nähdäkseen kaiken mahdollisen.
   Me pyrimme aina näkemään puutarhoja, kun pääsemme reissuun.

   Poista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi