TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

torstai 10. lokakuuta 2019

1. POSTIKORTTI MARAKECHISTA


Ensivaikutelmia

 Meidän tämän kertainen koti on Riad (talo) Medinassa (vanhassa kaupungissa). Ensimmäinen päivä on mennyt Marakechin vilskeeseen tutustumiseen. Olemme kävelleet ympäriinsä tutkien kujia, jotka ovat täynnään pieniä myymälöitä. Niissä myydään ruokaa, mausteita, värikkäitä vaatteita,  lyhtyjä, kaikkea mitä maa päällään kantaa.  Meillä ei ole kiire minnekään.

Marokkoon on suositeltavaa ottaa matkakassa  käteisenä. Jonkin verran kannattaa vaihtaa lentokentällä, jotta voi maksaa taksin tai linja-auton kaupunkiin ja pääsee alkuun. Rahanvaihtopisteitä löytyy Medinasta tai postista. Toimivan pankkiautomaatin löytäminen saattaa olla ongelma Marrakechissa. Kaikkia automaatteja ei voi 
käyttää ulkomaisilla korteilla. Joissakin ei taas ole tarpeeksi rahaa. Ennen rahan vaihtamista tarkista ensin vaihtokurssi!

Meistä Marrakech vaikuttaa turvalliselta kaupungilta.  Jos et ole aiemmin matkustanut Afrikan, Aasian tai Etelä-Amerikan maissa, saatat kuitenkin aluksi tuntea olosi turvattomaksi.

Muutamia asioita, jotka on hyvä muistaa:


  • Varo liikennettä. Medinassa kadut ovat kapeita ja paikalliset ajelevat skootterilla
  • Pidä tungoksessa huoli omaisuudestasi
  • Pidä kameraa ja puhelinta niin, ettei niihin voida tarttua takaapäin
  • Älä kulje kaduilla kartan kanssa, ettet saa innokkaita "oppaita" kannoillesi
  • Marokko on muslimimaa, joten pukeudu sen mukaan. Naisten ja miesten tulisi mielellään käyttää pitkiä housuja ja peittää olkapäänsä. Turisti voi käyttää vaaleitakin värejä, eikä hänen tarvitse peittää päätään. Minulla on huivi päässä, sillä se suojaa, paitsi  auringolta niin liian innokkailta kauppiailta. Parasta näyttää vaatimattomalta eikä kiinnittää tarpeetonta huomiota itseensä.
Liikkeiden kyltit ovat vaatimattoman näköisiä

Hammamin kohdalle eksyessä päätämme poiketa sisään.

Hammam DE LA ROSEN kutsuva ulko-ovi

Hammam on yksinkertaistettuna kuuma höyrysauna, jota seuraa hieronta. Meidät johdatettiin omiin pukuhuoneisiin, jossa riisuiduimme ja laitoimme vaatteemme lukolliseen kaappiin. Istuskeltuamme hetken kertakäyttöisissä alushousuissa ja kylpytakeissa meidät saatettiin kuumaan huoneeseen (erillisiin) ja pyydettiin istumaan ja rentoutumaan. Seuraavaksi kehoon hierottiin Savon Beldiä (marokkolaista mustaa saippuaa). Kun se oli huuhdeltu, seurasi mielenkiintoinen osa eli ihon kuorinta. Nainen hankasi karkealla sienellä koko vartalon. Se poisti tehokkaasti kuolleen ihon. Kuorinnan aikana minua pyydettiin välillä makuulle, välillä istumaan. Lopuksi minut saippuoitiin uudelleen, hiukseni pestiin ja minut huuhdeltiin. 


Kylpytakki ylle ja yläkertaan. Tällä kertaa pääsin Erkin kanssa samaan huoneeseen. Seurasi rentouttava marokkolainen hieronta - molemmille samanaikaisesti.


Lopuksi vielä lepohetki "sinisessä huoneessa" ja lasilliset makeaa minttuteetä mantelileivoksen kera. 


Medinan sydämessä on matkailijoiden suosima ravintola Terrace des épices. Sisustustaiteilija Anne Favier on suunnitellut terassiravintolan sisustuksen. Hatut kuuluvat sisustukseen.


Minä söin marokkolaista salaattia.


Erkki puolestaan nautti saviruukussa seitsemän juureksen kanssa haudutettua lammasta. Molemmat annokset olivat herkullisia.

14 kommenttia:

  1. Ai että tuo kylpylä kokemus kuulosti hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Suvi Maarit.
      Tuo Hamman-kokemus pitää uusia joskus.

      Poista
  2. Jestas sielläkö te olette. ❤. Mukavalta kuulostaa.

    VastaaPoista
  3. Oi, ihania kuvia!
    Hyvää lomaa teille! Nauttikaa!❤️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ❤️
      Meitä hellitään tällä kertaa.

      Poista
  4. Vitsi, että olette nopealiikkeisiä! Sadonkorjuusta ja syksystä vikkelään aurinkoon. Hammam kuulosti niin nautinnolliselta.Hyvää reissua teille, ja kiva kun kirjoitat nyt tänne matkakokemuksistanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja,
      Ei sitä aina aamulla tiedä, mitä päivä tuo tullessaan.

      Poista
  5. Varmasti mukava hammam-hetki. Tyylikkäitä olette, nauttikaa!

    VastaaPoista
  6. Olet kyllä rohkea nainen, Kirsti. Ja niin upean näköinen huivissasi ja hatussasi, jonka tosin käsitin olevan ravintolan omaisuutta?. Hammam-kylpylähoito kuulostaa upealta, hienoa kun saitte olla yhtä aikaa hoidoissa. Mukavaa ja turvallista jatkoa teille sinne etelän aurinkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeva,
      Kyllä hatut kuuluvat ravintolan sisustukseen.
      Hammam-hoito on ylellisyyttä, jota harvoin saa.

      Poista

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi