TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 11. tammikuuta 2019

TYÖ YKKÖNEN - PERHE KAKKONEN

Orimattila -Villähde
Tammikuun aurinko

  Koska pukki toi meille pinon leffalippuja, olemme viimeaikoina kuluttaneet elokuvateatterin penkkejä ahkerasti. Yhteiseksi nimittäjäksi näkemillemme elokuville  nousee päähenkilöiden perheiden 
jäämisen taka-alalle, kun työ vie ihmistä (lue miestä).

Juice

Pauli-Matti Juhani Leskinen eli kansansuosikki Juice oli  herkkä ja lahjakas taiteilija.Toisaalta hän oli syvällinen, toisaalta itseriittoinen. Hän satutti monia. Eikä vähiten perhettään. Antti Heikki Pesosen käsikirjoittama ja Teppo Airaksisen ohjaama elokuva Juicesta on mielestäni parisuhde-draama.

Tuntematon mestari

Taidekauppias Launio (Heikki Nousiainen) on huono isä ja vaari. Kun hän päättää ostaa Ilja Repinin teokseksi epäilemänsä taulun, hän käyttää siihen mm. lapsenlapsensa rahat. Tytär (Pirjo Lonka) ja vaarin taideliikkeessä työelämään tutustumista suorittava tyttärenpoika (Amos Brotherus) eivät tunnu merkitsevän vaarille mitään. Tuntematon mestari on Anna Heinämaan käsikirjoittama ja Klaus Härön ohjaama draama. Tämä oli minusta ehdottamasti paras näistä neljästä elokuvasta.

Ihmisen osaPäähenkilö Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman) On konkurssin tehnyt yrittäjä. Hän asuu purkutalon varastossa. Saadakseen lämpimän  aterian, hän menee kuokkavieraaksi tuntemattoman ihmisen hautajaisiin. Hän ei paljasta tilannettaan edes lempisiskolleen (Riina Kataja). Välit muuhun perheeseen ovat vielä huonommat. Hanttihommia tekevä maisteri-sisar (Armi Toivanen) puolestaan ei kerro perheelle seurustelukumppaninsa taustoista. Kolmikon Salme-äiti (Leena Uotila) ja Paavo-isä (Asko Sarkola) tulevat yllättäen käymään Helsingissä. Valheet paljastuvat. Olen lukenut Hotakaisen samannimisen kirjan, jolle elokuva pohjautuu. Silti elokuva yllätti.

The Mule


  Tänään oli vuorossa The Mule. 88-vuotiaan Clint Eastwoodin The Mule on tositapahtumiin perustuva, Eastwoodin itsensä käsikirjoittama ja tuottama elokuva. Eastwood esittää ikäistään Earl Stonea, joka on eronnut ja sössinyt bisneksensä. Hän päätyy meksikolaiskartellin huumekuriiriksi. Myös tässä elokuvassa päähenkilö on huonoissa väleissä perheensä kanssa.  

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi