TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 7. joulukuuta 2018

UNIVAIKEUKSIA JA SÄNKYOSTOKSIA


   Sanotaan, että ikääntyessä unen tarve vähenee. Yleensä me molemmat - mies ja minä - nukumme hyvin. Olemme  tätä nykyä ikäisiksemme terveitä, ellei nivelrikkoa ja asbestoosia lasketa. Silloin harvoin, kun nivelten kolotukset valvottavat minua, kiinnitän huomion miehen kuorsaukseen. Itse nukun vatsallani. Kukaan ole sanonut minun kuorsaavan. 
   Miehellä on todettu Työterveyslaitoksella asbestoosi. Se on muisto ajalta, jolloin hän työskenteli putkiasentajana. Asbestoosi aiheuttaa keuhkopussin fibrotisoitumista ja kalkkeutumista sekä keuhkokudoksen fibroosimuutoksia. Emme tiedä onko asbestoosilla yhteyttä miehen herkästi tukkeutuvaan nenään. Mies nukkuu selällään. Ajoittain hän kertoo havahtuvansa monta kertaa yössä (kuorsaukseen?) ja nukahtavansa heti uudelleen. Tämä on onneksi kausiluontoista. 
   Mies ei ole aktiivisesti etsinyt apua kuorsaukseen, koska se ei ole sanottavammin häirinnyt häntä. Sen sijaan hän on kokeillut monenlaisia kotikonsteja helpottaakseen  nenän tukkoisuutta. Hän on mm. juonut illalla teetä, johon on lisännyt sitruunamelissaa tai salviaa. Toisaalta mies on epäillyt nenän tukkoisuuden ja ehkä kuorsauksenkin johtuvan huonosta nukkuma-asennosta. Hän uskoo pienen ylävartalon kohottamisen auttavan. Siksi miehellä onkin ollut jatkuvasti hakusessa sopivan korkuinen tyyny. En edes muista, kuinka monta epäonnistunutta tyynyostosta meillä on tehty. Mieleistään tyynyä mies ei ole vieläkään löytänyt. 
  Ylläolevista syistä valitsimme uusiksi sängyiksi Askon Airflow-moottorisängyt, joiden asentoa voi säätää. Liikkeessä koemakaamalla ne tuntuivat mieleisiltä. Vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen voi sanoa, osuiko valinta oikeaan. Sängyt piti tilata tehtaalta, joten niitä pitää odottaa pari viikkoa. Alla sängyn seloste Askon sivuilta.
AIRFLOW-moottorisänky Hard

Airflow-malliston patjat ovat vyöhykkeellistä älyvaahtoa®, joihin on tehty ilmanvaihtoa parantavia ratkaisuja. Hartiavyöhykkeen pisarakanavoitu pintavaahto myötäilee olkapäätä täydellisesti. Patjan materiaali antaa lisätukea viilentävällä vaikutuksella.

Asko Bonnell -älyvaahto® antaa nukkujalle painottomuuden tunteen sekä rauhallisen ja rentouttavan unen. Nukkumisasentoa ei tarvitse muuttaa jatkuvasti, koska nukkujan kehoon kohdistuva pintapaine jakautuu tasaisesti. Se estää pintaverenkiertoa häiritsevien painekohtien muodostumista eli puutumista. Airflow-patjat sopivat erittäin hyvin selkä- ja hartiakivuista kärsiville, koska Asko Bonnell -älyvaahto® tukee erinomaisesti myös sivusuunnasta. Moottorisängyssä portaaton säätö pää- ja jalkopäädylle erikseen. Tarviketasku langattoman ohjaimen säilytykseen. 


Kärsitkö sinä tai läheisesi univaikeuksista tai kuorsauksesta?

Apua saattaa löytyä Somnishopin sivuilta täällä

Voit tehdä kuorsaustestin täällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi