TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

torstai 8. marraskuuta 2018

PALVELIJA-MONOLOGI

PALVELIJA, LAHTI - Liput
Martti Suosalo (kuva Lahden kaupunginteatterin esitteestä)

Yleisön pyynnöstä uusintavierailuna Lahden kaupunginteatterissa Martti Suosalon monologi Palvelija. Kävimme eilen miehen kanssa katsomassa sen.Palvelija kertoo rikosylikomisario Jylhämöstä, joka tulee näyttämölle pitämään seminaariluennon aiheesta: "Ihmisen luonne rikospoliiisin näkökulmasta".Rikoskomissaarion lisäksi näytelmässä esiintyy eri palvelualojen ammattilaisia. Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Siinä tarkastellaan eri palvelualoilla työskenteleviä. Ovatko he "vain" ammattilaisia, vai onko toisten palveleminen ihmisen syvin luonne. Ihminen kohtaa elämänsä kaikissa vaiheissa palvelualojen ammattilaisia, syntymässä auttavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Joilllekin palvelijan rooli sopii, toisia se alkaa ajan myötä kalvaa. Mitä ihmiseltä voi vaatia? Koska tulee raja vastaan? Mitä tapahtuu, kun raja ylitetään?Palvelija-monologin esittää Martti Suosalo ja hän on myös ohjannut esityksen. 
🌹
Martti Suosalo on minusta näyttelijöiden parhaimmistoa. Palvelija-monologissa mies vaihtaa roolista toiseen pienieleisesti, silti täydellisesti eläytyen. Vauhdikkaassa esityksessä on komiikkaa, jännitystä ja koskettavia kohtia. Juonen kulku ei minua yllättänyt, sillä olen lukenut Kari Hotakaisen Henkireiän. Monologi on vuorovaikutuksellinen. Rikoskomisario kysyy välillä kysymyksiä "seminaarin osanottajilta" eli katsomolta.  En ole koskaan aikaisemmin laulanut virttä teatterin katsomossa. Nyt lauloin. Monologi  herätti paljon ajatuksia. Loppupelissä paljon ihmisen elämässä on kiinni sattumasta. 
Jos sinulla on mahdollisuus mennä katsomaan Palvelijaa, suosittelen. Lahden kaupunginteatterissa se esitetään seuraavan kerran 12.12.2018 kello 19.00. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi