TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

KIRJOJA, KIRJOJA, KIRJOJA

 Olemme miehen kanssa viettäneet monta elämyksellistä päivää Helsingin kirjamessuilla. Mukaan tarttui tänäkin vuonna repullinen kirjoja, mutta tämä postaus ei ole niistä. 
 Olin 14-vuotias, kun äitini päätti, että minun on tullut aika elättää itseni. Hän etsi minulle työpaikan matinkyläläisen kauppiasperheen luota. Tehtäviini kuului hoitaa lapsia, kun kauppiaan vaimo oli kaupassa ja auttaa kauppiasta pienessä elintarvikeliikkeessä rouvan hoitaessa lapset. Muutaman kuukauden päästä kauppias kuoli ja leski muutti Ruotsiin. Jäin ilman työpaikkaa ja asuntoa. Kotiin ei ollut menemistä.
Ostin Hesarin ja aloin lukea työpaikkailmoituksia. Hiltusen Antikvaariseen Kirjakauppaan Yrjönkatu ykkösessä etsittiin kirja-alaa tuntevaa myyjätärtä. Nuorena ei päätä palella. Rohkeasti soitin ja kerroin olevani juuri heidän etsimänsä henkilö. Vaikka paikkaa haki moni muukin, minut palkattiin. Sain vielä asunnonkin kauppiaspariskunnan luona. 
Antikvaarinen kirjakauppa oli oikea unelmien työpaikka lukutoukalle.  Kauppiaan terveys reistaili. Jouduin/sain olla kaupassa paljon yksikseni. Pelottavinta oli ostaa sisään kirjoja ja arvioida niille käypä hinta. Hinta kirjoitettiin koodilla. Voinen kai jo paljastaa sen. 
Koodi oli:  S U O M E N      V Ä R I. 
               1  2 3 4 5 6          7 8 9 0
 Hämmentävää ja haastavaa oli myös esitellä asiakkaille takahuoneeseen piilotettuja, monta tuhatta markkaa maksavia taidekirjoja. Niiden alastonkuvat saivat nuoren myyjättären punastumaan. Etenkin, kun taidekirjoja katselivat ja ostivat vain vanhemmat herrat.
Olin Hiltusella töissä toista vuotta. Sitten Oskari Hiltunen kuoli ja leski myi kaupan. On jännää, että tuossa samassa huoneistossa toimii edelleen Antikvaarinen Kirjakauppa.

Antikvaarinen Kirjakauppa Johannes

Avoinna ark. 10:30-17:30, la 11-14
Puh. 09-605 675
Os. Yrjönkatu 1, 00120 Hki
E-mail hallila@antikvariaattijohannes.com
Y-tunnus 0668323-6
Antikvariaatti Johannes on Suomen vanhin toimiva antikvaarinen kirjakauppa. Sen on perustanut Oskari Hiltunen vuonna 1930 Helsingin ydinkeskustaan Yrjönkadulle, missä liikkeemme edelleen sijaitsee. 
Nopolan Sinikka ja Tiina esittelivät kirjamessuilla kirjaansa Sisarussyndrooma. Heitä haastatteli Ella Kanninen. Kirjan esittelyn jälkeen sain arvokkaan muiston tallennettavaksi pahan päivän varalle. Sinikka sanoi pitäneensä kovasti minun kirjoittamasta kirjasta POSITIO 16093. Oikean kirjailijan kiitos lämmittää harrastelijan mieltä. 
Olisin mennyt kuuntelemaan Katja Ketun esitelmää hänen romaanistaan Rose on poissa, mutta Katja oli sairastunut.
Romaanissa puoliksi ojibwa-intiaani, puoliksi suomalainen - eli fintiaani Lempi palaa 45 vuoden jälkeen reservaattiin.
Otatin vuonna 2010 dna-testin löytääkseni sukulaisia itselleni. Sain monta osumaa pohjoisamerikkalaisten kanssa. Sain myös serkkuja, jotka ovat fintiaaneja. Siksikin minun oli saatava tämä romaani itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi