TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

sunnuntai 12. elokuuta 2018

TARUJEN JA MENNINKÄISTEN MAASSA

Vesiputosuksen taakse
Seljalandsfossin vesiputous 
Olemme "häämatkalla" Islannissa. Seljalandsfossin vesiputous sijaitsee Etelä-Islannissa. Putousta pääsee ihailemaan myös sen takapuolelta. Jos kuljet n. 400 metriä putoksen takaa kulkevaa polkua pitkin tulet salaperäiselle trollien asuttamalle luolalle.

Putouksen taakse mentäessä on hyvä pukeutua sadeasuun.
Varo lampaita

Islannin vaarallisimmaksi eläimeksi sanotaan lampaita ja turisteja. Miksi? Koska ne aiheuttavat eniten liikenneonnettomuuksia.
Hallgrímurin kirkko
Hallgrímskirkja
Hallgrímskirkja (Hallgrímurin kirkko) on Reykjavíkissa. Se on nimetty islantilaisen runoilijan ja papin Hallgrímur Péturssonin mukaan. Kirkko on 74,5 metriä korkea. Se on Islannin korkein rakennus. Kirkko rakennettiin vuosina 19451986, ja sen suunnitteli arkkitehti Guðjón Samúelsson. Torni valmistui monta vuotta ennen kuin varsinainen kirkko. 
16.6. - 19.8.2018 Hallgrímskirkjassa vietetään Kansainvälistä Urkukesää, jolloin siellä kuullaan 40 erillistä esitystä eri maiden urkutaiteilijoilta.
 Kirkon edessä seisoo Leif Erikinpojan patsas. Se on vanhempi kuin kirkko. Yhdysvallat lahjoitti patsaan Islannille vuonna 1930, kun Islannin parlamentti Allting vietti 1000-vuotisjuhliaan.
Hallgrímskirkja
 Kyselytutkimuksen mukaan kolmasosa islantilaisista uskoo henkiolentoihin. Tarut kertovat niiden olevan näkymättömiä, ihmisen kaltaisia olentoja, jotka voivat muuttua myös näkyviksi. Menninkäisten uskotaan asuvan kivien sisällä ja laavakenttien halkeamissa. Menninkäisten suututtamista varotaan. Jos niiden asuttamaksi tiedetty kivikko osuu tietyön kohdalle, sitä ei raivata. Karjaa ei laidunneta alueilla, joissa  uskotaan menninkäisten asuvan jne. Olisi mielenkiintoista tietää kirkonmiesten kanta menninkäisiin.
Hallgrímskirkja
 Hallgrímskirkja
Islanti
Reykjavikia Hallgrímskirkjan tornista kuvattuna 
Islanti
     Reykjavík on Islannin pääkaupunki ja sen suurin kaupunki. Täällä asuu noin 121 000 asukasta ja koko suur-Reykjavíkin alueella 210 660 asukasta. 
 Kesällä kaupungissa on valoisaa ympäri vuorokauden, mutta keskitalvella aurinko paistaa vain nelisen tuntia päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi