TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

maanantai 6. elokuuta 2018

KIPEIDEN RATKAISUJEN ÄÄRELLÄ

Lila kukka
Gladiolus
Koko kesä on mennyt minulta kuin sumussa. Syynä on  tyttären munuaissairauden eteminen. Sisarukset ilmoittautuivat luovuttajiksi, kun ilmeni, että tytär tarvitsee elinsiirron. Terve ihminenhän voi luovuttaa toisen munuaisensa omaiselleen tai läheiselle henkilölle. Alustavasti mahdollisiksi luovuttajiksi valittiin kolme tytärtä nuorempaa, perustervettä urheilevaa sisarusta. Heille tehtiin alustavat kokeet.
Kesäksi ulos
Ulkoilevat orkideat

Niissä selvisi, että yksi sisaruksista ei sovi luovuttajaksi, koska häneltä löytyi munuaissairaus. Hyvää on tietysti se, että hän pääsi seurannan piiriin taudin ollessa lähes oireeton.

Jäljelle jääneiden kahden oli tehtävä vaikea päätös, kumpi jatkaa prosessissa. He antoivat arvan ratkaista, kumpi saa toimia luovuttajana. Nyt arvonnan voittaja on käynyt jatkokokeissa. Tuloksissa näkyy korkea kreatiiniarvo. Se voi viitata munuaisten toiminnan heikkenemiseen. Muita syitä siihen saattaa olla tämän urheilevan  tyttären painoon nähden suuri lihasmassa tai koetta edeltävänä päivänä suoritettu Cooperin testi.  Uusilla kokeilla selvitetään voidaanko tämän tyttären kohdalla jatkaa tutkimuksia, vai onko kysymys jostakin vakavammasta.
Koneellinen puhdistus
Päivän mustikat ja perkaaja työnsä äärellä
Nyt panikoin sitä, ettei kenelläkään lapsellani ole terveet munuaiset. Itselläni on ollut kaikki mahdolliset virtsateiden vaivat - alkaen infektioista, munuaiskiviin, munuaistulehduksiin ja munuaissyöpään.
Kesäkurpitsat
Kurpitsasatoa

Lapsia odottaessa minulla on ollut turvotusta, päänsärkyä, valkuaista virtsassa ja korkea verenpaine. Usein jouduin sairaalahoitoon. 1970-luvulla määrättiin hoidoksi lepoa, sekä verenpaine ja nesteenpoistolääkkeitä. Kaikki oireet katosivat, kun synnytykset käynnistettiin ja lapset näkivät päivänvalon. En voi olla ajattelematta, onko kaikella tällä ollut vaikutusta lasteni terveyteen.  
Punajuuret
Sipuli- ym satoa
Odottavan aika on pitkä. Onneksi on paljon tekemistä sadonkorjuun tiimoilta. Vaikka yritän pitää  itseni kiireisenä, epätietoisuus on käydä hetkittäin sietämättömäksi.
Koiran nukutus
Hani

Minun Kreetalta tuomalla 6-vuotiaalla Hani-koiralla on ollut nivelrikko jo pari vuotta. Se pärjäsi sen kanssa aika hyvin, kun vain yksi tassu aristi ajoittain. Pahimpina aikoina Hani sai tulehduskipulääkettä suun kautta ja pistoksia kuureina. Parissa vuodessa tauti eteni kaikkiin tassuihin. Vaihtoehdot olivat joko antaa Hanin kärsiä tai nukuttaa se. Kipein sydämin päädyimme nukuttamiseen, kun eläväiseltä koiralta katosi liikuntakyky kokonaan.
Tänään Hani sai ensin rauhoittavan piikin, jonka vaikutuksesta se nukkui minun ja miehen syliin. Sitten, sen ollessa unessa, Hani päästettiin tuskistaan. Surullisin mielin veimme uskollisen ystävämme tuhkattavaksi.

Olen pahoillani, että tällä kertaa tästä "puutarhapostauksesta" tulikin valitusvirsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi