Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

maanantai 9. heinäkuuta 2018

NERJAN LUMOISSA


Nähtävää
 Me tykästyimme Nerjaan. Balcón de Europa on Nerjan tunnetuin paikka. Se on kaupungin sosiaalisen elämän keskipiste. Turistit käyvät Nerjan vierailullaan ihailemassa tasanteelta avautuvaa  maisemaa. 
Tarinan mukaan Kuningas Alfonso XII nimesi 1885 tämän kauniin näköalapaikan. Kuningas saapui  tarkastamaan aluetta koetelleen maanjäristyksen tuhoja. Hän seisoi tasanteella ihaillen maisemaa ja virkkoi: "Tämä paikka on Euroopan parveke." Balcón de Europa on rakennettu vanhan linnoituksen ja sen tykkien päälle
Eerika Balcón de Europalla
Ilmasta
 Balcón de Europa  ilmasta katsottuna. (Kuvasin postikortin, koska itse en pysty ottamaan tällaista kuvaa, jossa koko "parveke" näkyy.)
Taustalla Nerja
Nerjaa, kuvattu Balcón de Europalta
Nerja
Iglesia de El Salvador sijaitsee Balcón de Europan välittömässä läheisyydessä. Kirkko on suosittu hääkirkko. Mekin olemme nähneet jo kolmet häät.
Nerja
Nerjan kulttuuritalon tarjonnan lisäksi pääsimme nauttimaan ilmaiskonsertista Plaza de  España aukiolla, torstaina 5. heinäkuuta, kun Malagan provinssin sinfoniaorkesteri, Salvador Vázquezin johdolla esitti  Ludwig van Beethovenin  pianokonserton nro 5 Es-duuri op. 73. Se on Beethovenin viimeinen pianokonsertto. Piano: Antonio Ortiz. Kuva otettu hetkeä ennen konsertin alkua.
Nerja
Nerjan luolat löytyivät 1959, kun viisi koulupoikaa ajoi takaa lepakoita, joiden he olivat nähneet tulevan luolasta. Luolat löytäneille pojille, nykyisin iäkkäille miehille, on muutama vuosi sitten myönnetty pieni eläke. Se on oikein, sillä luolat tuottavat Nerjalle turistien ansiosta merkittävät tulot. 

Luolissa on asunut ihmisiä 6 000 vuotta sitten. Luolista  on löytynyt heidän luurankojaan. Niitä on asetettu esille vitriineihin. Sittemmin luolista on löytynyt Neandertalin ihmisten maalaamiksi tunnistettuja hylkeitä esittäviä maalauksia, joiden ympärillä oleva orgaaninen aines on vuonna 2012 Miamissa tehdyissä tutkimuksissa todettu olevan 42 300–43 500 vuoden takaa. Neandertalilaisten ei ole aiemmin tiedetty tehneen maalauksia.
Nerja
Ensin ajattelimme jättää luolat väliin, koska kävimme syyslomalla Eerikan kanssa Mallorcalla, ja muutama päivä sitten Gibraltarilla tippukiviluolassa. Onneksi emme jättäneet, sillä Nerjan luolat ovat meistä kummastakin kaikkein vaikuttavimmat. Suosittelen, jos täällä päin liikutte.
Maro
Kuvassa 1800-luvun loppupuolella rakennettu, Maro-joen ylittävä El Puente del Aguila-akvedukti. Se on tiilistä rakennettu sillan kaltainen vesijohto, jossa vesi virtaa painovoiman avulla. Alun perin vettä kuljetettiin Sa Joaquinin sokeriruokotehtaalle. Vesikanavaa käytetään edelleen paikallisen viljelyn kasteluun. Tiilestä rakennettu vesijohto on neljä kerrosta korkea. Akvedukti sijaitsee Nerjan ja Maron kylän välissä.  
Nerjan museo
Nerjan museossa on paljon nähtävää mm. luolien asukasta esittävä vahanukke.
Nerja

Nerja
Ennätimme käydä parissa taidenäyttelyssäkin.
Nerja
Kahvi isän kameran kera
Nerja
Tämä  UN MUNDO EN CAFÉ oli hauska näyttely. Li Tanin työt oli kaikki maalattu käytetyihin suodatinpusseihin. Tämän nimi on Kahvi jäillä.
Tässä meidän opiskelijaboksi. Eerikan valtakunta tässä vinoseinäisessä studiossa on yläkerrassa (yläkuvat). Yhteiset tilat ja mummon pesä ovat alakerrassa (alakuvat). Studion sijainti on aivan loistava. Museoon, Plaza de  Españanalle,  Balcón de Europalle ja Nerjan kulttuurikeskukseen on vain muutamia kymmeniä metrejä. Eikä monille uimarannoille ole paria sataa metriä pitempää matkaa. 

Keskiviikon vastaisena yönä nämä lentävät Suomeen monta kokemusta rikkaampina.
Ehkä kielitaitokin on hieman kehittynyt, sillä kukaan EI ala puhua meille englantia, kun toimitamme asoita   espanjaksi.
Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi