TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 31. heinäkuuta 2018

KYPSYTTÄÄ

Tämä on outo kesä, kun sato valmistuu lähes yhtäaikaa.  Kirsikoita olemme syöneet ja säilöneet, mutta aina vain uusia kypsyy.
viileä
Aamulla metsä on raikas ja viileä, kun viemme koiria lenkille. Samalla jaksaa kerätä ämpärillisen - pari mustikoita ja vadelmia. Mies kerää koneella, minä käsin. Sitten uimaan, lounaalle ja saalis pakkaseen. Minun marjoja ei tarvitse perata. Mies perkaa omansa koneella.
Päivän saalis
Lounaan jälkeen on käytävä puutarhamarjojen kimppuun.
On päivällisen aika, ennen kuin vuorokaudessa kypsyneet puutarhamarjat on pakastettavissa. Ennen syömistä nopeasti taas uimaan. Iltapäivän saaliin kuva on oudon värinen, koska autotallissa oli vahingossa kasvivalo päällä. Tässä autotallissa on meidän arkkupakastimet. Samassa tilassa esikasvatan taimet.
Kukat saavat olla nyt vähemmällä huomiolla.
Tomaatteja on popsittu pari viikkoa, samoin kesäkurpitsaa, herneitä, papuja, yrttejä, salaatteja, sipuleita, chilejä, paprikoita, kurkkua  ja naurista. Perunaa kauemmin. Ensimmäiset spagettikurpitsat ja latva-artisokat ovat kohta syötäviä. 
Monta haaraa
Latva-artisokka
Tiesithän, että kesä- ja spagettikurpitsan kukkiakin voi syödä esim. täytettynä.
Illalla on itsekin täysin kypsä. Kun sängyssä huomaa lukevansa neljättä kertaa samaa kappaletta, on syytä antaa periksi, laittaa kirjan kannet kiinni ja nahkat silmille. Edessä on vielä monta samanlaista päivää.
Olisi kiva tietää säilötkö sinä kesän herkkuja talven varalle?
Mukavaa elokuuta ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi