Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

lauantai 2. kesäkuuta 2018

MILJOONA MILJOONA MILJOONA RUUSUA


Voi hurja, miten aika rientää. Vastahan mummon Eemeli ja Roosa aloittivat koulun. Tänään vietetään jo heidän lakkiaisiaan.


    Eihän siitäkään ole kauaa aikaa, kun juhlimme Roosan ja Eemelin äitien lakkiaisia. Lastemme ylioppilasjuhliin liittyy pari muistoa, jotka haluan jakaa. 
    
    Mari, Roosan äiti oli 6-vuotias, kun kyläämme muutti poikamies Jussi. Jussi tuli tiellä vastaan Marin polkiessa isoa naisten pyörää seisten. "Päivää setä", sanoi tyttö. Jussi tuli kädestä pitäen kiittämään minua tytön hyvästä kasvatuksesta. "Ensimmäistä kertaa minulle niiattiin." Siihen aikaan niiaaminen oli jo jäänyt muodista. Mari väitti, ettei niiannut. Tervehdys saattoi näyttää niiaukselta, koska tyttö polki pyörää seisten. Niiasi tyttö tai ei, Jussi oli otettu tervehdyksestä.
    Vuodet vierivät. Jussi alkoholisoitui. Kun Jussi näki lehdestä Marin kirjoittaneen, hän piipahti kylään. "Mari on tämän kylän hyväsydämisin ihminen. Minä tuon hänelle lakkiaisiin miljoona ruusua." Sanoin Jussin olevan tervetullut juhliin ilman ruusujakin, mikäli olisi selvin päin. Jussi poistui meiltä laulaen: "Miljoona, miljoona, miljoona ruusua.. ...."
     Marin juhlapäivä koitti. Jussia ei näkynyt eikä kuulunut. Viimeisetkin vieraat olivat lähteneet. Nuoret olivat läheisessä kaupungissa juhlimassa omissa porukoissaan. Pihaan ajoi taksi. Jussi kömpi ulos takapenkiltä. Tietenkään mies ollut selvä. Kuljettaja alkoi purkaa autosta sankoja. Sangoissa oli ruusuja. Sadottain ruusuja. Jussi sopersi: "Täshä on miesh, joka pitää lupaukshensa". Kävi ilmi, että hän oli ostanut kaupungin kukkakaupoista kaikki loput ruusut sankoineen päivineen juuri ennen kauppojen sulkemisaikaa. Rauha Jussin sielulle.
     Orimattilan Osuuspankki lahjoitti sinä vuonna kaikille Orimattilan ylioppilaille 20 euron sekin. Meidäkin poika sai sellaisen. Lapset katselivat onnittelukortteja. Juuri lukemaan oppinut esikoululainen tavasi pankin korttia:"Onnea ja menetystä elämääsi!" Useampi aikuinen pyysi häntä lukemaan uudelleen. Sama tulos. Lopulta juhlakalu itse luki onnittelut. Pankki todellakin toivotteli MENETYSTÄ uusien ylioppilaiden elämään. Seuraavalla viikolla oli lehdessä julkinen anteeksipyyntö ja ylioppilaat saivat pankilta kirjekuoren, jossa oli kaksi elokuvalippua. Tekeville sattuu.                            
🌹
Toivotan kaikille uusille ylioppilaille ja valmistuneille, sekä heidän läheisilleen sydämestäni
 Onnea ja menestystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi