Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

tiistai 26. kesäkuuta 2018

EPÄONNEN YÖ

Ei auta itku markkinoilla
      Hola ystävät! Olipa outoa herätä aamulla, kun ei ollut aluksi mitään käsitystä siitä, missä olen.

      Talvella istuimme Eerikan (15 v) kanssa espanjantunneilla.  Eerika oli aloittanut vasta syksyllä. Mummolla oli menossa kolmas vuosi. Kerran opittu ei oikein tahtonut tulla mummon päästä ulos. Niinpä päätimme jo silloin, että kesällä lähdetään espanjankurssille paikan päälle.
     Paikan päälle on Nerja, kunta Etelä-Espanjassa, Andalusian itsehallinto-alueella, noin 50 kilometriä Malagasta, jonne meillä oli lento. Finnairin lento oli tyypillisesti vähän myöhässä. Ei se meitä huolettanut, sillä olimme ilmoittaneet majapaikkan isännälle saapuvamme yöllä kahden - kolmen välillä.
     Taksi ei kyennyt ajamaan kadulle, jolla asunto sijaitsee. Marssimme väsyneinä laukkuinemme (pitkältä tuntuneen matkan) annettuun osoitteeseen. Talo oli pimeä. Sitä ihmetellessä paikalle saapui pariskunta ja kaksi nuorukaista. He ryhtyivät etsimään kanssamme ovikelloa tai vastaavaa. Viimein he soittivat jollekin, joka osasi soittaa isännälle, joka saapui paikalle yöllisestä herätyksestä ärsyyntyneenä. 
      Jos mitään isännän ja auttajiemme puheesta ymmärsin, isäntä odotti meitä vasta seuraavana yönä. Ei auttanut, vaikka kuinka intin, että meillä Suomessa 26.6. kello 2.00 - 3.00 tarkoittaa viime yötä. Mies piti kiinni käsityksestään, että kyseessä on vasta tuleva yö.
Ei auta itku markkinoilla.
Eerikaa tilanne vain hymyilyttää
     Ei auta itku markkinoilla. Loppu hyvin - kaikki hyvin. Toiveidemme mukaisesti olemme saaneet puhua espanjaa. Pääsimme jopa lopuksi yötä katon alle. Huoneisto on muuten tyydyttävä ja erittäin siisti, mutta tänne on pesiintynyt vahva tupakan katku. Eerika nukkuu vielä. Tämä mummo lähtee tiputtelemaan tippoja silmiinsä, jotka punoittavat tupakan ärsytyksestä. Ja sitten metsästämään meille vettä ja ruokaa. 
Hyvää tiistaita teille (ja meille)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi