Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

TEE SE ITSE UIMA-ALLAS

Matkamme aikana luonto ja piha on puhjennut kukkaan.
Rinteessä olevasta isosta kukkapenkistä jotkut kukan lehdet ovat kärventyneet helteessä. Paikka paikoin kaikki taimet ovat palanneet ja penkissä on kaljuja kohtia.
      Onko sinun tehnyt mieli omaa uima-allasta? Sen hankkiminen on helpompaa ja edullisempaa kuin luulisi. Periaatteesa tarvitaan kuoppa ja kuopaan sopiva muovipussi. Lisäksi tarvitaan pintaventtiili, allaspumppu, suodatin ja tulosuutin, jolla puhdistettu vesi johdetaan takaisin altaaseen. Meillä kuoppa on entinen lantala. 
        Pihan perällä on vanha kasvihuone, joka on rakennettu 40 vuotta sitten pois puretun navetan jäännösten päälle. 20 vuotta taaksepäin  päätimme vähentää viljelyä. Mitä tehdä isolla - osin tarpeettomalla - kasvihuoneella? Saisiko sinne uima-altaan lapsille? 
        Tuumasta toimeen. Mitat lantalaarista. Soitto Ala-peitteelle: "Onnistuuko tälläisen allasmuovin valmistaminen?" Se onnistui. 20 vuoden ajan meidän lapset ovat opetelleet uimaan entisessä lantalassa.
      Aluksi ison altaan kupeessa oli kahluu-allas pienemmille lapsille. 15 vuotta sitten se korvattiin porealtaalla, joka viettää talvensa kyljellään.
   Nyt on tullut aika vaihtaa kulunut allasmuovi uuteen. Tilasimme uuden allaspussin. Jälleen Ala-Peitteeltä. He toimittavat kaikkia muitakin uima-altaiden tarvikkeita. Tuo pussi painaa yli 100 kiloa, joten sen liikuttamiseen tarvitaan pari miestä. Mies ja poika asensivat uuden "muovipussin" vanhan, hyvin imuroidun päälle.
    Kasvihuoneen katon kuvajainen vedessä antaa sen vaikutelman kuin altaan toinen laita olisi syvempi kuin toinen. Tämä on harhaa. Allas kyllä syvenee, mutta rappujen luota toiseen päähän mentäessä, ei sivusuunnassa.
            Mukavaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi