Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

RUTINAA RILLEISTÄ

        Mukavaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

     Käytätkö silmälaseja näön vuoksi? Vai pärjäätkö ilman? Jos tarvitset laseja, ovatko ne mielestäsi kohtuuhintaiset? Olette ehkä huomanneet, että monilla silmälasiliikkeillä on hienoja tarjouksia. Jotkut lupaavat  vähän yli 100 eurolla lasit ja vielä kahdet  kaupan päälle. Tai kaverille kanssa. Totuus voi olla toisenlainen.
      Minulla on ollut lasit hajataiton vuoksi lapsesta saakka. Vanhemmilla ei ollut varaa uusia niitä tarpeeksi usein. Se ei haitannut, sillä yritin laistaa rillien käyttöä aina, kun aikusten silmä vältti.  
      Yli 40-vuotiaana lähinäköni heikkeni. Hajataittoa korjaavan ominaisuuden lisäksi laseihin tarvittiin  + ominaisuus.  Kun ikää tuli lisää, sain kaksiteholasit ja lopulta kolmeteholasit.  
       Lasit joudun uusimaan vuoden - kahden  välein.  Kertakustannus + 2000 euroa, kun joudun samalla ottamaan myös aurinkolasit vahvuuksilla. Kun olin nuorempi, sai lasien hankinnasta aiheutuneet kustannukset vähentää verotuksessa. Se etu on poistunut. 
     Olen vakavasti ajatellut näköni korjauttamista leikkauksella. Harmi, että Keskussairaalan silmäyksikössä (julkinen sektori) ikäisilleni tehdään vain kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia (jos luomi roikkuu silmän päällä). Leikkaus yksityisellä on kallista n. 2000 euroa per silmä. Toisaalta sama raha menee jo kaksiin laseihin + aurinkolaseihin. Valinta näiden vaihtoehtojen välillä pitäisi tehdä pian, sillä lasien uusiminen on taas ajankohtaista.   Mitä sinä tekisit minun pöksyissäni?
              Hyvää kuluvaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi