Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

perjantai 2. maaliskuuta 2018

PAKKASEN PAUKKUESSA
Hiihtolenkillä
rillit huurussa

Mies merelle menevi, kalasaalis mielessänsä

Jäätaidetta
       Kun pakkanen paukkuu ja tuuli ujeltaa,  on aikaa lukea ja tehdä käsitöitä. Yleensä luen reissatessakin. Viime matkalle sattui majapaikkoihin niin heikot valaistussysteemit, etten nähnyt tekstiä. Niinpä tuijottelin iltaisin tablettia, jos netti suvaitsi toimia. Päivisin oli taas muuta tekemistä. Osa matkalaukkuun  pakkaamistani kirjoista jäi lukematta. Nyt on ollut aikaa korjata vahinko.
    Suuresti ihailemalleni professori Helena Rannalle on myönnetty tällä viikolla Lysistrata-palkinto, jonka hän vastaanottaa joulukuun 12. päivänä Tunisiassa. Palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa. Sen tavoitteena on konfliktien ratkaisua ja rauhanvälitystä Välimeren maissa ja muualla maailmassa edistävien henkilöiden ja tahojen  palkitseminen. Helena Ranta valikoitui yhdeksi kolmesta palkinnon saajaksi, koska hänen asiantuntemustaan on käytetty hyvällä menestyksellä mm. Baltian sotarikosten, sekä Aasian ja Afrikan kansanmurhien selvittelyssä. Hienoa, että hän on saanut tunnustusta työstään, joka on tuonut monelle surevalle edes hieman lohtua, kun kadonneen rakkaan kohtalo on selvinnyt.

     Kerrankin olen lukemieni kirjojen suhteen ajan hermolla. Estonian uppoamisesta alkaneet tehtävät ovat kuljettaneet hammaslääkäri Helena Rantaa ympäri maailmaa selvittämään sotarikosten ja katastrofien uhrien henkilöllisyyttä.
Kirjan kirjoittaja Klaus Niemi on työskennellyt toimittajana samoilla kriisialueilla kuin Helena Ranta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi