Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

PUUMAILUA JA TUUMAILUA

         Vuoden vaihtuessa moni tekee tietoisia muutoksia elämäänsä. Minun elämässä moni asia tänä vuonna on uutta ja kiehtovaa. Syksyllä en mahtunut mukaan tuttuun vesijumpparyhmään, kun unohdin ilmoittautua ajoissa. Yllättäen pääsin vuoden alussa mukaan uuteen ryhmään. Meidän lukupiiri loppui tilojen puutteessa. Pitkät välimatkat estävät kokoontumasta toistemme kotona. Ilokseni löytyi uusi ryhmä, jonka tammikuun kirja on Alice Munron Kerjäläistyttö, joka löytyy kotoa.  Espanjan ryhmään saimme jo syksyllä uusia opiskelijoita, kun kaksi ryhmää yhdistettiin. Yli 20 vuotta kestänyt Tarinateatteri-harrastus jatkuu uusissa harjoitustiloissa ja uuden kouluttajan ohjaamana. Saimme ryhmäämme kaksi uutta jäsentä. Uudet esiintymisasut ovat työn alla. Kaiken tämän uuden ja innostavan ohella tämä on tietyssä mielessä minulle hankala vuosi, kuten joka kymmenes vuosi on minulle hetkisen aikaa ollut.
Joka kymmenes vuosi tammikuussa mieheni syntymäpäivän jälkeen kärsin pari päivää puuma-kriisiä. Tänä vuonna mies täytti 65 vuotta ja minä täytän 70 vuotta. Nyt kriisi voi olla pitempi kuin kaksi päivää. Kiitos Riitta Väisäsen. Hän pidätti miehelleni hissiä. Kun mies huomasi sen, hän pidensi askelta. Riitta tokaisi: "Sieltähän tulee vikkelä poika!" Minun mieheni on vikkelä poika ja minä kahdeksatta vuosikymmentäni elävä mummeli. Nyyh!

             Olen saanut täältä blogeista hienoja kontakteja ihanien ihmisten kanssa, joita en ole koskaan silmätysten tavannut. Huomenna tapaan Hilun täältä ja hänen tyttärensä, joiden kanssa meidän tyttö ja minä lähdemme risteilylle. Kutkuttavan jännittävää on tavata silmätysten ihminen, jonka kanssa palaset ovat loksahdelleet heti paikoilleen, suuresta ikäerostamme huolimatta. 

 Mies sai tyttäreltä lahjaksi ananas-kasveihin kuuluvan Aechemea Blue Rainin. Minä en ole koskaan aiemmin nähnyt tätä eksoottista kaunotarta. Onko tämä kasvi sinulle tuttu? Muuten jälkikasvu muisti isää/isoisää lahjakortein ja konkreettisilla, kalamiehelle tarpeellisilla lahjoilla, kuten esim. pipolla, jonka lampun voi ladata ja  kalanfilerausveitsellä. 
       Mahtavaa tulevaa viikkoa kaikille!