Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

lauantai 27. tammikuuta 2018

MISTÄ TULET ......

                 Se minkälaisten kokemusten kautta olen tullut tähän päivään, vaikuttaa mielipiteisiini. Huomasin sen (jälleen kerran) lukupiirissä, jossa luettavana oli vuoden 2013 Nobel-voittajan Alice Munron Kerjäläistyttö, alkuperäiseltä nimeltään "Who Do You Think You Are". Tämän kysymyksen esitti päähenkilön puoliso.  Kirjasta ei sen enempää, koska siitä on kirjoitettu paljon mm. monessa kirjallisuus-blogissa. 

         Uusi lukupiiri, johon onnekseni löysin tieni vanhan lopetettua toimintansa, koostuu vilkkaasti keskustelevista ja mielipiteensä rohkeasti ilmaisevista ihmisistä. Pääsääntöisesti piiriläiset pitivät kirjan päähenkilön lapsuutta ja nuoruutta rankkana. Siinä kohdin huomasin olevana eri mieltä. Minun mielestäni päähenkilö Rosen elämä on ollut aika leppoisaa. Tämä johtuu siitä, että vertaan hänen elämäänsä omaani. Kuten ehkä toisetkin tekivät. 


             Minultakin on joskus kysytty: "Kuka luulet olevasi?" Nuoruuden kihlattuni kutsui minua "Renkituvan rinsessaksi". En kokenut sitä loukkaavana.  Ovathan renkituvat, vastaanottokeskukset, leirit ja slummit olleet kasvuympäristöäni.  "Rinsessa" hiveli itsetuntoani. Kuvassa Arrakosken renkitupa, jossa olen asunut 5-vuotiaana. 
😇
Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi