TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

VEDÄTYSTÄ?

                 Aamulla kuulin radiosta, että tänään on "Kehu kaveria keskiviikko". Kaveria kehuinkin, mutta eräs firma saa sapiskaa. Iäkäs ystävä kertoi, että häneltä karhutaan  18,50 euron saatavaa tuotteesta, jota hän ei ole tilannut, eikä vastaanottanut. Yhdessä ihmettelimme asiaa.
           Jonkin aikaa tästä, minulle soitettiin jalometallikierrätyksestä. Sanottiin, että tulen saamaan postissa pussin, johon minun on pakattava kaikki romukulta ja -hopea, mikä laatikoiden pohjilta löytyy. Sävy oli käskevä. Firma kuulemma lähettää kertyneet jalometallit sulatettavaksi ja ne uusiokäytetään mm. lääketeollisuudessa. Sanoin selvästi, ETTEN halua pussia. Silti posti toi firmasta lähetyksen. Ja sen mukana 18,50 laskun, ellen palauta lähetystä. Kuuliaisena kansalaisena palautin pussin, vaikka siitä koitui minulle turhaa ajan ja rahanmenoa. Jouduin viemään sen 10 kilometrin päässä olevaan postiin ja maksamaan postikulut. Mielessäni manailin: "Miksi meidän iäkkäiden EI-sanaan ei uskota?"
           Ilmeni, että ystävälleni oli soitettu samasta firmasta. Hän oli sanonut, ettei hänellä ole mitään lähetettävää ja unohti asian. Pussilähetyksen hän oli ilmeisesti kuvitellut mainokseksi ja laittanut roskiin. En vielä tiedä joutuuko ystävä maksamaan tuon laskun + perintäkulut. Jos joutuu, se on väärin. 
          Olemmeko me ikäihmiset vapaata riistaa kyseenalaiselle markkinoinnille. Ihmettelen onko tällainen toiminta edes laillista. Laitoin kyllä firmaan palautetta. En ole saanut heiltä minkäänlaista vastausta. Alla minulle lähetetty lasku. Ehkä minunkin olisi pitänyt jättää pussi palauttamatta. Onhan nimikin  laskussa väärin.
               Tasapuolisuuden nimissä on sanottava, että kyselin ystäviltäni, onko heille soitettu tästä firmasta ja lähetetty pussi väkisin. Pari kertoi, että heidän puhelimessa kieltäytyminen oli uskottu. Kyseessä saattaa olla firman yksittäisen työntekijän arveluttava toiminta. Silti olisi suotavaa saada vastaus lähettämääni palautteeseen. 

                 Oletko sinä joutunut kyseenalaisen markkinoinnin kohteeksi ja tuntenut itsesi petetyksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi