Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

tiistai 10. lokakuuta 2017

OPPIA IKÄ KAIKKI

Sydämelliset onnentoivotukset presidenttipari Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle

      Eilen presidentin kansliasta kuultiin iloisia uutisia. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa Niinistö ja Haukio kertoivat lasta odotetun ja toivotun jo vuosia. Siksi olen erityisen iloinen heidän puolestaan.

Erilaiset oppijat

         Olen opiskellut espanjaa kolmatta vuotta. Joidenkin tutkimusten mukaan ikä saattaa jopa tehostaa oppimista, mikäli motivaatio on riittävä. Omasta mielestäni olen motivoitunut. Ainakin toisinaan. Tykkään käydä tunneilla, joilla ilmapiiri on myönteinen, etenemme rauhallisesti ja virheiden tekeminen on sallittua. Opimme vuorovaikutuksessa koko ryhmän kanssa. Tunnilla kuvittelen ymmärtäneeni ja mukamas osaavani käsitellyn asian. Miksi sitten opitun mieleen palauttaminen myöhemmin on niin pahuksen työlästä? Kai on pakko myöntää sen johtuvan iästäni. Vai onko tämä alkavaa muistisairautta? 
      Tänä syksynä tyttären 14-vuotias tytär Eerika, aloitti espanjan opinnot kanssani samassa ryhmässä. Kurssia on ollut neljänä tiistaina. Tänään on syksyn kuudes kerta. Uskokaa tai älkää tuo tyttö, joka ei ole koskaan ennen opiskellut espanjaa, osaa jo enemmän kuin mummonsa.  Vähän noloa mummolle. Nuoret ja vanhat ovat kovin erilaisia oppijoita.
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi