Translate

Tunnisteet

torstai 3. elokuuta 2017

TUKENA

Vasemmalta Anni, Linda ja Roosa
Tämä juttu on julkaistu asianomaisten luvalla.

   Tänään meillä kävi aivan erityisiä vieraita, Anni, Roosa, Linda ja Annin äiti Terja. Olemme olleet näiden kolmen nuoren tukiperhe. Minua erityisesti ilahduttaa se, että tytöt vielä muistavat ja tahtovat tavata meidät.

    Olemme toimineet loma- ja sijaisperheenä vuodesta 1981. Jo silloin oli pulaa paitsi sijais- niin tukiperheistä. Sosiaalityöntekijät soittelivat usein ja kyselivät voisimmeko  alkaa myös tukiperheeksi. Koska meillä oli ennestään suuri perhe, kieltäydyimme. 


    Vuoden 1998 kesällä meille taas soitettiin ja kerrottiin  Anni-vauvasta, joka tarvitsi tukiperhettä. Sillä kertaa sanoimme kyllä.
Vasemmalla tyttäremme Julia sylissään Anni. Minulla on sylissäni Julian poika Santeri.
Meillä kilpailtiin siitä, kuka sai sylittää Annia. Tällä kertaa oli Askon vuoro
Anni kesällä 1999
          Muutamaa vuotta myöhemmin sanoimme taas kyllä. Tällä kertaa meistä tuli tukiperhe sisaruksille, Roosalle ja Lindalle. Olen usein miettinyt, miksi halusimme tukiperheeksi juuri näille kolmelle tytölle. Suurin syy ehkä oli se, että heidän sosiaalityöntekijänsä puhuivat kauniisti ja arvostavasti tyttöjen omista vanhemmista. 
Vasemmalta Linda, Sisu, Anni ja Roosa

          Tytöt kävivät meillä useita vuosia viikonloppuisin 2 - 4 viikon välein. Aina heitä odotettiin. Lapsemme viihtyivät hyvin tyttöjen seurassa. Minusta tuntui usein kuin tytöt olisivatkin tukeneet minua. Tyttöjen ollessa meillä,  perheen lapset eivät kertaakaan kysyneet esim. "Mitä mä tekisin?" Yhdessä keksittiin mielekästä tekemistä.
Linda on yhtä ketterä kuin oli pienenä 
       Tarkoitus oli, että Anni tulee minun syliini tähän kuvaan, mutta se ei sopinut Hanille. Kiitos Terja ja tytöt ihanasta päivästä. Nähdään pian uudestaan.

KUKA VOI TOIMIA TUKIPERHEENÄ 

        Lapsettomat pariskunnat, lapsiperheet, eläkeläiset ja yksin asuvat aikuiset voivat kaikki toimia  tukiperheenä. Tukiperheistä on nytkin huutava pula. Tällä hetkellä sadat lapset odottavat itselleen tukiperhettä. 

Jos tukiperheenä toimiminen kiinnostaa, ota yhteys kuntasi sosiaaliviranomaisiin
tai
www.pelastakaalapset.fi/tukiperheeksi 
tai 
www.sos-lapsikyla.fi/tukiperheeksi

Lähetä kommentti