Translate

Matkailu (95) Perhe (84) haaste (41) puutarha (38) Luonto (33)

keskiviikko 9. elokuuta 2017

KIITOS PIHASTA (Kiitollisuushaaste)

Sain Rouva Myttyseltä haasteen:

"Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa seitsemän päivän ajan ja tee siitä postaus. Kerro postauksessa kuka sinut haastoi ja haasta puolestasi kolme tai useampi puutarhaihminen mukaan haasteeseen."

Oikaisin haastetta. Kirjasin kaikki yhtenä päivänä, koska elän nyt kiihkeintä säilöntäaikaa. Kerron kiitollisuuteni aiheet, mutta en jatka haastetta kuin yhdelle. Kahdestakin syystä: 
1) Kaikki tietämäni puutarhaihmiset, jotka lisäksi bloggaavat, ovat jo saaneet haasteen?
2) Meillä ei ole puutarhaa. On vain iso piha, jossa on vähän kaikkea. Puutarha on mielestäni suunniteltu puutarhaksi. Meidän piha on syntynyt vähän kerrallaan itsestään.


Haasteen minulta saa  Sylvi blogista sylvi-elmluonnossa.blogspot.com


        ENSIMMÄINEN kiitollisuuden aiheeni onkin se, että pihassa riittää tilaa ainakin kolmelle sukupolvelle, kolmelle eri kokoiselle talolle, kahdelle aitalle ja muille tarvittaville rakennuksille. Sinne mahtuu myös useampi lepo- ja ruokailupaikka. "Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on." TOINEN kiitollisuuden aiheeni on, että aidattu piha on lapsiystävällinen

             KOLMAS kiitollisuuden aiheeni on miehen pois purkaman vanhan navetan lantala. Mies rakensi sen päälle kasvihuoneen, jossa esikasvatimme mm. purjoja myyntiin ja vuosikymmenen isolle perheelle esim. tomaattia, latva-artisokkaa, munakoisoa ja kurkkua. Viimeiset 15 vuotta lantala on toiminut uima-altaana. Moni lapsistamme on oppinut siinä uimaan.


         NELJÄS kiitollisuuden aiheeni on pihassa oleva puulämmitteinen pehmeälöylyinen tynnyrisauna

      
   VIIDES kiitollisuuden aiheeni on pihassa kasvavat syötävät


KUUDES kiitollisuuden aiheeni ovat pihassa, usein illan hämyssä, vietetyt lepohetket

         SEITSEMÄS  kiitollisuuden aiheeni on, että kissoista, koirista ja lasten äänistä huolimatta, pikkulinnut ja oravat viihtyvät pihassa. Myös mäyrä pesii lähistöllä ja vierailee joskus pihassa. Samoin viihtyvät kukkaset. Monet yksivuotisetkin kukat kylvävät itse siemenensä ja ilahduttavat ilman vaivannäköä vuodesta toiseen, kuten esim. orvokit.
Lähetä kommentti