TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

perjantai 21. heinäkuuta 2017

VANHUKSET VALLOITTAVAT KIINAN MUURIN


     Pienten vastoinkäymisten jälkeen saamme kuljetuksen Kiinan muurille, 1900-luvulla Kiinan tärkeimmäksi kansalliseksi symboliksi nousseelle muinaiselle rakennelmalle. Nytkään ei palele. Säätiedotuksen mukaan lämmintä on luvattu 38°.
     Muuri on monesta osasta rakennettu ja tuhansien kilometrien mittainen. Se on korkeudeltaan 7 - 9 metriä ja leveydeltään 6 - 8 metriä. Kivestä, tiilestä ja maasta rakennettua muuria on pystytetty 200-luvulta eaa. suojaamaan Kiinaa pohjoisen paimentolaisten hyökkäyksiltä. Sen uusimmat osat ovat 1600-luvulta. V.1644 muuri ei ollut enää tarpeen, sillä Kiina ulottui myös sen pohjoiselle puolelle. 

Tuolla se häämöttää. Onnistuuko kiipeäminen tässä helteessä?
Ensimmäiselle tasanteelle ainakin täytyy jaksaa
Etappi saavutettu. 
Vihollisia tähystettiin näistä aukoista. Jos sellaisia näkyi sytytettiin merkkitulet, että alhaalla asuvissa kylissä osattiin varautua hyökkäykseen.
Vasemmalta; minä, Veikko, Eila, Erkki ja Elvi
Matka jatkuu .... ja hiki virtaa
          Kanssamme muurin korkeammalle huipulle pyrkii kolme bussillista Costa Ricasta kotoisin olevia koululaisia. Teinit huohottavat ja hikoilevat kuumuudessa yhtä paljon kuin me. He kannustavat ja kehuvat meitä espanjaksi. Saan käyttää olematonta espanjankielen taitoani. Ylpeänä kerron meidän ryhmän keski-iän olevan 70 vuotta Saamme nuorilta ansaitut aplodit. Huipulla puhelimeni kertoo lämpöä olevan 39°. Mutta me teimme sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi