TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

maanantai 17. heinäkuuta 2017

ULAN BATOR - MONGOLIAN VIIMEINEN ETAPPI


     Ulan Batoria on sanottu maailman kylmemmäksi pääkaupungiksi ja  pallomme toiseksi saastuneimaksi kaupungiksi. Syynä saasteisiin lienevät lukuisat hiilivoimalat ja liikenne. Täällä asuu puolet Mongolian 3 000 000 väestöstä.
     Maggien mukaan joka perheellä on kaksi - kolme autoa. Saasteita ja ruuhkia yritetään hillitä päivillä, jolloin tietyllä rekisteritunnuksella alkavia autoja ei saa käyttää. Joka päivä on jonkun vuoro jättää auto kotiin. Määräyksellä ei ole toivottua vaikutusta, koska aina voi ottaa perheen toisen auton.
     Aloitamme kaupunkiin tutustumisen Valtion tavaratalosta. Kuvassa Valtion tavaratalon musiikkiosaston "hevosenpääviuluja". Soittimen kaksi kieltä on tehty hevosen häntäjouhista.
      Seuraavaksi on vuorossa Dinosaurus-museo, jossa voi nähdä Gobin autiomaasta löydettyjä miljoonia vuosia vanhoja isojen liskojen fossiileja ja dinosauruksen luita. Ihmeellistä.
          Lounaspaikaksi valitsemme Buddhalaisen LUNA BLANCA vegaani-ravintolan. Paikka on savuton ja alkoholiton. Ruoka-ja juomalista on mielenkiintoinen. Valitsemme juomiksi appelsiini- ja tyrnimehua. Joukon kuopus, Erika maistaa persikkaolutta, joka on hyvää.


          Mongolian hallintorakennukset ovat kaupungin keskustassa Tsingis-kaanin aukiolla, joka ennen tunnettiin Sukhbaatar-aukiona. Patsaita on paljon. Samoin hääpareja. Aukiolla viettämämme puolen tunnin aikana näemme kolme hääparia ja heidän häitään juhlivia ystäviä ja omaisia.


              Illalla ostamme liput teatteriin, jonka englanninkielinen nimi on MONGOLIAN GRAND THEATRE OF NATIONAL ART. Eikä kaduta yhtään. Kuulemme ja näemme uskomattoman hienoja esityksiä mm. kurkkulaulua, kansanlauluja- ja tansseja, "hevosenpääviulu-", "lehmänsarvitrumpetti"- ja orkesteri-esitykiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi