Translate

Tunnisteet

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

SHANGHAISSA PÄIVÄNVALOSSA


       Suunnistamme Shanghain urbaanin suunnittelukeskuksen näyttelyhalliin. Se tarjoa mielenkiintoisen katsauksen Shanghain menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen valokuvien, pienoismallien ja tekniikan uusimpien keinojen avulla. Keskuksessa vierähtää muutama tovi. Saamme täyden vastineen sisäänpääsymaksulle. 


Helteen aiheuttaman kärsimyksen lieventämiseen Mango-passionhedelmä-smoothie 
                Seuraavaksi suuntaamme Oriental Pearl-tornille, jota eilen ihailimme iltavalaistuksessa. 
Lippuluukulla kuulemme jonotusajan olevan 1,5 tuntia. Emme jää jonottamaan.
Kävelemme lähellä sijaitsevalle meriakvaariolle ja ostamme liput.
      Shanghain meriakvaariota kehutaan todelliseksi elämykseksi. Asianharrastajat pitävät akvaariota yhtenä maailman parhaista. Ehkä se sitä onkin, jos ruuhkalta näkisi jotain. Alkupäässä näen ihmismassan selkien takaa vilahduksen eläviä sorsia vaanivista korokotiileistä. Enempää en haluakaan nähdä.

       Kiukkuinen virkailija tyrkkää minut liukuhihnan ahtauteen. Tönin ihmisiä ja tulen itse tönityiksi hihnalla, joka lipuu altaiden alapuolella kulkevaa vedenalaista tunnelia pitkin. Joudun sullotuksi hihnan keskiosaan. Molemmilla sivuillani näen vain ihmismeren. Huolestun kavereideni pärjäämisestä. Hetkittäin näen pääni päällä vilaukselta jättiläiskilpikonnan, hain tai meduusan. Suurimman osan ajasta näen huitovia käsiä, joissa on  kuvausvalmiita kännyköitä ja kameroita. 

        Minusta akvaariossa on eläimiä turhan tiheässä tiloihin suhteutettuna. Sisään päästetään kerrallaan aivan liikaa ihmisiä. Jotkut perheet ja ryhmät ovat leiriytyneet akvaarion käytävien lattioille, syöden siellä eväitään ja jopa nukkuen. Onhan täällä viileämpää kuin ulkona. Liikun hämärässä varoen tallomasta nukkuvia lapsia. Aina ei meinaa löytää jalansijaa. Paikka ei ole lainkaan minun makuuni.


        Teille, jotka ihmettelette muistiani, osan infosta valokuvaan, jos epäilen infoa tulleen niin paljon, etten pysty kaikkea palauttamaan mieleen. Näistä muistilapuista sitten tarkistan, muistanko tai olenko ymmärtänyt oikein. Mikä myös auttaa muistamaan on, että olen kirjoittanut jutut tuoreeltaan hotellilla aina, kun se on ollut mahdollista.
Lähetä kommentti