TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 25. heinäkuuta 2017

SHANGHAIN VALOT

       Siirrymme päivällä Xi'anista Shanghaihin luotijunalla, jolla matkaan menee noin kuusi tuntia. Kaupunkien välimatka rautateitse on 1509 km. Perillä jakaudumme kahteen taksiin. Täällä savusumu on mustaharmaata  kun se Xi'anissa oli keltaisenharmaata. Noen ja muiden saasteiden määrä  ylittää nelinkertaisesti kansainväliset standardit. 
     Shanghaissa on yli 24 miljoonaa asukasta. Tämä on Kiinan suurin ja kehittynein kaupunki, jonka etuna on korkeasti koulutettu työvoima. Shanghain talous kasvaa hurjaa vauhtia, koska se ylläpitää erityistalousalueita, joissa yritykset saavat verohelpotuksia. Kaikkialla rakennetaan uusia siltoja, tunneleita ja yli 30-kerroksisia tornitaloja.


        Hotellimme, jonka nimi on SEITSEMÄS TAIVAS sijaitsee aivan Shanghain keskustassa. Se on rakennettu jo vuonna 1932, jolloin sen nimi oli Central Park Hotel. Aikoinaan se oli 17 kerroksineen Shanghain korkein rakennus, joka toimi kokonaisuudessaan hotellina. Nyt vain kerrokset 7 - 14 ovat hotellia. Meidän huoneemme on 14 kerroksessa. Lämpömittari hotellirakennuksen seinässä näyttää van 34 °. Luojan kiitos!


              Päätämme imeä ensivaikutelmat Shanghaista sightseeing-bussin yläkerroksesta käsin. 
Valaistu Oriental Pearl Tower, joka toimii televisio- ja näköalatornina
Pari jalankulkijaa näkyy olevan liikenteessä
         Alkoi tehdä mieli muutakin kuin kiinalaista ruokaa. Siispä bussista suoraan amerikkalaisen KFC-ketjun ravintolaan kanahampurilaiselle. Tähän hätään emme jaksanut etsiä oikeaa ravintolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi