TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 4. heinäkuuta 2017

MONGOLIASSA osa 1


Nousimme Irkutskin rautatieasemalta kiinalaiseen junaan, jolla kolkuttelimme 1114 kilometrin matkan Ulan Batoriin, Mongolian pääkaupunkiin. Junamatka kestää hieman yli 22 tuntia. Asemalla meitä vastassa on Elvin tilaamana Maggie ja kaksi pikkubussia kuljettajineen.
           Matka kohti Mongolian maaseutua voi alkaa. Eteemme levittäytyvät laajat vuorten reunustamat tasangot. Avaruutta riittää silmänkantamattomiin. Siellä täällä näemme paimenia karjalaumoineen. Näemme kurkiakin. Mongolian kurjet ovat pienempiä kuin Suomessa näkemämme.
          Perillä Hugnu Khan Moutan-kansallispuistossa majoitumme neljään jurttaan, kaksi henkilöä kuhunkin. Kun olemme syöneet lounaan, ajamme pienen matkan mielenkiintoisen näköisen Rocky Mountanin tuntumassa Uvgun Budhakaisluostariin. 
         Sillä aikaa, kun ihailemme luostaria ja näkymiä vuorelta jurtassamme käy varkaita. Repussa olevia omenoita on järsitty.  Erkki vie omenat ulos. Pian syyllinen palaa rikospaikalle. Meistä piittaamatta maaorava tulee tutkimaan, josko jurtasta löytyisi lisää herkkuja. Myös sammakko pistäytyy vierailulla. Jurtan lähistöllä on muitakin eläimiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi