Translate

Tunnisteet

maanantai 24. heinäkuuta 2017

LINTSARIT XI'ANISSA


      Hotellimme sijaitsee vanhassa kaupungissa muurien sisällä. Xi'anin alkuperäinen muurin ympäröimä vanha kaupunki tuhoutui  japanilaisten pommituksissa toisen maailmansodan aikana. Vain muurit jäivät. 
     Vuosina 1935 - 45 kaupungissa oli kommunistien päämaja. Nykyisin museona toimiva Mao Zedongin asuinluola sijaitsee Xi'anissa. Turistin työtä on nähtävyyksien perässä juokseminen, mutta 41 ° helle ja savusumu imee mehut. Emme jaksa lähteä katsomaan Maon luolaa. 
         Kiertelemme hetken helteisillä kaduilla. Kysyn lehtikioskista Xi'anin muita nähtävyyksistä. Minulle lyödään käteen kaksi postikorttia ja kerrotaan,  että näissä käy tuhat turistia päivässä. Ostan kortit. Toinen esittää isoa villihanhipagodia Äidinrakkauden temppelissä (alla).


       Toinen kortti (yllä) on Xi'anin suuren moskeijan tornin retrospektiivinen kuva. Pelkät postikortit saavat riittää. Epäilemme, että kiinalaiseen tapaan näidenkin kohteiden ympärillä parveilee krääsäkauppiaita. Lintsaamme näistäkin.
         Sen sijaan poikkeamme suoraan kadulta hoitolaitokseen, jonka englanninkielinen kyltti tarjoaa monenlaisia "hyvää tekeviä hoitoja". Tilaamme elekielellä jalkahieronnat. Vastaanoton tyttö soittelee hierojat paikalle.
         Ennen kuin hoidot pääsevät alkamaan, sisään astuu ryhmä univormupukuisia tarkastajia. He tutkivat valvontakamerat, kassanauhat, tilikirjat (?) ja kassan, josta ottavat rahaa mukaansa.   
         Hoitojemme aikana yksi äskeisistä tarkastajista palaa mukanaan pari uutta tyyppiä. Nyt viedään valvontakameran nauhat ja lisää rahaa. Emme tajua, mistä on kysymys. En arvaa valokuvata tapahtumaa. 
         Hierojamme eivät puhu sanaakaan englantia, mutta hierominen sujuu. Jalkahieronta sisältää myös pää-, niska- ja selkähieronnan, sekä pedikyyrin. Hintaa 90 minuutin käsittelylle tulee kokonaista 8 euroa. 
Lähetä kommentti