Translate

Tunnisteet

tiistai 6. kesäkuuta 2017

VANHOILLE VAIKEAA

              Kun mies on rakentanut ja/tai remontoinut aiempia kotejamme, hän on valinnut ja ostanut tarvikkeet alan liikkeistä. Yhdeksän vuotta sitten hän rakensi pihaan mummonmökin vapaa-ajanasunnoksemme. Myöhemmin, kun mummonmökistä tuli varsinainen asuntomme mökkiä on laajennettu. Nyt on vuorossa viimeisen parvekkeen/terassin vuoro. 
         Tämän mökin eri työvaiheissa olemme tilanneet tarvikkeet netin kautta. Yleensä se on ollut helppoa ja vaivatonta. Muutaman kerran on kuitenkin meinannut tulla uskon puute. Erään kerran tilattu tuote meni liikkeeseen ostoskoriin 10 kertaa (mikä ei näkynyt tässä päässä). Varmasti tilasimme vain kerran. Nettipankista näimme maksun (1 x) menneen tililtä. Jonkun tunnin päästä firmasta soitettiin, että tuotteet lähetetään kymmenessä erässä heti, kun maksut näkyvät heidän tilillään. Eivät uskoneet, että olimme jo maksaneet sen, minkä tarvitsimme. Sanoin yhden toimituksen todellakin riittävän. Lähetin heille vielä tuohtuneena liitetiedostona kuitin maksusta. Sen saatuaan he ryhtyivät keräilemään tuotteita toimitukseen. 
          Tänään tilasimme kaidepuita uuteen terassiin. Tällä kertaa kaikki sujui kitkattomasti, kunnes tuli maksamisen vuoro. Yhteys nettiin katkesi aina kriittisellä hetkellä. Tilaus aikakatkaistiin. Oli aloitettava alusta. Lopulta maksaminen  onnistui. Sanotaan, ettei kannata maksaa, ennen kuin tavara on perillä. Aina kuitenkin olemme saaneet tilaamamme ja olemme olleet tyytyväisiä laatuun.
          Yhteiskunnassa kaikki palvelut ovat  siirtyneet tai ovat siirtymässä nettiin. Yleensä maalla asuvina asioimme kaikissa mahdollisissa tilanteissa netin välityksellä, vaikka olemme vanhoja ja opimme hitaasti uutta. Silti tulevaisuus hieman huolettaa. Miten käy, kun ohjelmat päivittyvät vieraan näköiseksi, näkö heikkenee ja sormet kangistuvat entisestään? Meillä on jo nyt paljon ikäihmisiä, jotka eivät voi hoitaa lainkaan asioitaan netin välityksellä.
                  Pihassa alkaa lila/roosa kausi. Valkeana kukkineet omena-, päärynä-, luumu- ja kirsikkapuut lopettelevat kukintaansa. Samoin tuomet ja angervot.


Viimeisiä tulppaaneja tyttären kukkapenkissä
Lähetä kommentti