TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 27. kesäkuuta 2017

LITSVYANKAN KYLÄÄN BAIKALILLA


    
         Matkaterveisiä Siperian radan varrelta ja vähän sivummaltakin. Kolme yötä ja kaksi päivää kolkuttelimme 3379 kilometrin matkaa Jekaterinburgista Irkutskiin. Näimme loputtomiin harmaita kyliä, suomaisemia ja laajoja metsäpaloalueita. 
        Pysähdymme pienillä ankeilla asemilla, mutta myös suurilla hienoilla Tsaarin ja/tai Stalinin aikoina rakennetuilla. Pienillä paikkakunnilla mummot myivät kaalipiirakoita, savustettua omulia (paikallista  kalaa), sekä keitettyjä munia ja perunoita. Junan samovaarista sai kiehuvaa vettä. Hyödynsimme mummojen ja omia eväitä. Söimme vain kerran koko matkan aikana ravintolavaunussa. Osa kuvista on heikkolaatuisia, koska ne on otettu nokisen junan ikkunan läpi.

              Perilla Irkutskissa havaitsimme, ettei Listvyankan majatalosta luvattua kyytiä näkynyt, eikä kuulunut. Tingimme kahden (pimeän) taksin hinnaksi yhteensä 5000 ruplaa. Meidän auto oli epäkuntoinen romu. Kuski ajoi kahdella kaistalle. Soitti torvea ja näytti keskisormea muille kulkijoille. 
          Molemmat kuljettajat ajoivat muutenkin kuin heikkopäiset 70 kilometrin matkan Listvyankan. Tiellä oli 40 - 70 kilometrin rajoitukset. Meitä kiidätettiin Listvyankaan 100 - 140 kilometrin tuntivauhdilla. Pikkuisen hirvitti. Onneksi perillä majatalo osoittautui viihtyisäksi. Parasta oli, kun pääsi lämpimään suihkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi