TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 13. kesäkuuta 2017

KAUNIS KALLAVES JA KUOPIO


              Lähdimme matkaan huolettomina. Tarkoitus oli juhlia Kuopion Suomi-Australia-yhdistyksen 30-vuotista taivalta. Piti myös tavata ystävää, kun kerran siellä päin olimme. Suomi-Australia-yhdistys on perustettu edistämään Australian tuntemusta, kertoa Australiasta matkailumaana ja pitää yllä ystävyyssuhteita kaikkien Australiasta kiinnostuneiden kesken.
Kallavesi-risteilyllä tunsin vilunväristyksiä aurinkoisesta säästä huolimatta.
Kuopion matkustajasatamassa "vetten päällä kävelyä". Enpä ole ennen moista nähnytkään.
    Seuraavaksi oli vuorossa tervetuliaiskahvit Kuopion pääkirjaston ala-aulassa. Kahvien jälkeen seurasi opastettu kaupunkikierros. Asiantuntevana oppanamme toimi arkkitehti Leo Kosonen (alla).

          Mökin mummeli ja vaari saivat nauttia itseään korkea-arvoisempien immeisten seurasta. Lippalakkinen mies on Australian suurlähettiläs Jonathan Kenna, jonka asemapaikka on Tukholmassa. Tukholman Australian suurlähetystö palvelee Ruotsia, Suomea, Viroa ja Latviaa.
Kuopion komea Tuomiokirkko
        Saimme tutustua myös aborginaalitaiteen näyttelyyn, joka on esillä Kuopion pääkirjastossa. Näyttelyn on kerännyt lahtelainen edesmennyt Andy Niemelä, joka vietti pitkiä aikoja Australiassa aborginaalien parissa. (Yllä teos Kurjet ja alla Kauluslisko ja käärme)


            Pääjuhla vietettiin ja buffet-illallinen tarjotiin Kuopion kaupungintalon vaikuttavan komeassa juhlatilassa. Tilaisuutta isännöi Kuopion kaupunki ja sponsoroi Pernold Richard.
Juhlakansaa saapumassa paikalle

Juhlatilaisuuden puhujia: Juha Ollikainen, Eino Keihänen, Paula Vasama, Australian suurlähettiläs Jonathan Kenna ja Pekka Niiranen
Suomi, Australia ja Kuopio
Ruokailun lomassa saimme nauttia didgeridoo-esityksistä
        Juhlien jatkot olivat vanhaan viinapannuun avatussa tunnelmallisessa viini- ja tapasravintolassa. Minulle oli noussut illan kuluessa kuumetta, joten osaltamme jatkot jäivät lyhyiksi. Vuode Puijonsarvessa tuntui houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Sunnutaiksi kaavailtu ystävän tapaaminenkin jäi valitettavasti väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi