Translate

Tunnisteet

tiistai 9. toukokuuta 2017

LAISKA TÖITÄÄN LUETTELEE


     Koko talven kukkineista orkideoista enää näissä on pari hassua kukkaa. Normaalisti laitamme orkideat näin keväällä ulos, mutta kylmien vuoksi kiikutin ne autotalliin.
     Tykkään lukea toisten blogeista mm. sellaisia juttuja, joissa bloggaajat kertovat tekemistään koti- tai käsitöistä.  Joskus ne saavat minut innostumaan jostain, mikä meilläkin odottaa tekijäänsä. Silti suhtaudun kaksijakoisesti omien tekemisteni esittelyyn. Toisaalta tekisi mieli kertoa, mutta toisaalta ei. Varmaan taustalla vaikuttaa kolme lapsena usein kuulemaani sananlaskua:
"Kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse, "Kissa kiitoksella elää" ja Laiska töitään luettelee". 

      Nyt tämä kissa nostaa häntäänsä. Olen asunut lapsuuteni kartanoiden pimeissä renkituvissa tai ikkunattomissa peltihökkeleissä. Siksi minulle on ollut tärkeää, että niissä taloissa, jotka mieheni on rakentanut tai remontoinut kodeiksemme on paljon ikkunoita ja mieluusti vielä suuria.
      Mummonmökin olohuoneen yksi seinä on lähes kokonaan ikkunaa, kuten myös lämpimän lasiverannan pitkä seinä. Kaikissa ikkunoissa on neljä pestävää pintaa. Nyt olen omahyväisen tyytyväinen, koska sain mökin ikkunat tänään pestyä. Aloitin homman jo eilen. Luojan kiitos nuoret huolehtivat pihan muiden talojen ikkunoista. Ikkunanpesu ei tosiaankaan ole minulle mieluisin askare. 

Ikkunoista näkee taas pihalle

Lähetä kommentti