TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

tiistai 16. toukokuuta 2017

SAIN SEN MITÄ KADEHDIN

         Tunnustan, olen kateellinen sielu. Yritän kasvattaa itseäni eroon kateudesta.  Joskus paremmalla, toisinaan huonommalla menestyksellä.      
          Lapsena selasin usein äitini keittokirjaa, jossa oli muutama mustavalkoinen valokuva. Yksi oli kuva Charlotte Russesta. Vesi kielellä kuvittelin, miltä moinen hieno herkku maistuisi. Kadehdin kaikkia, joilla oli mahdollisuus sitä maistella, vaikken edes tuntenut ketään sellaista henkilöä. Epäilin kyllä Ranskassa asuneen tätini syöneen sitä. Kerroin lapsillenikin tästä kateuden aiheuttajasta. Muutaman kerran lapseni ovat yllättäneet minut ja valmistaneet tämän suussa sulavan herkun. Viimeksi äitienpäivänä.
                 Tanskassa vierailessamme kadehdin lainalapseni tädin puutarhassa kukkivia villitulppaaneja. Nyt niitä on omassa pihassa 
                  Lapsuudessani perheemme asui usein jonkun ison kartanon rengin asunnossa. Monissa kartanoissa oli herrasväen omassa käytössä sireenimaja, jossa oli puutarhakeinu. Voi sitä kateuden määrää, jota silloin tunsin. Hammasta purren päätin, että minulla on isona sireenimaja, jonka puutarhakeinussa joisin kahvia. Minulla olisi joka päivä päälläni uusi leninki. Kuvitelmissani  ryystin kahvia huulet maalattuina ja pikkusormi pystyssä.  Nyt minulla on miehen istuttama sireenimaja, vaikkei tätä vielä taida sellaiseksi tunnistaa, kun sireenin taimet ovat vielä pieniä. 
           Lauluääntä en taida mistään saada, vaikka kadehdin ihmisiä, jotka osaavat laulaa.  🎼

           Sitten taas aivan eri asiaan: Tytär soitti juuri. Hän oli saanut tietää varmalta taholta (tietokirjailijalta), että "Pikku-Pekan" kuva kirjasta OLIMME PÄÄMAJAN KAUKOPARTIOMIEHIÄ EI OLE 
Pjotr Vasilev Kakkonen/Kaikkosen kuva, vaikka kirjan kuvateksti niin väittää. 
           Kuvan nuori mies on kaukopartion lääkintämies Åke Viita-aho, joka oli 160 cm pitkä ja vasemmalla on koneellaan alas pudonnut Reino Aulis Koski, joka puolestaan oli 202 cm pitkä. Pituuserosta sekaannus. Harmi, sillä melkein jo luulin perineeni isot jalkani ja paksun, nuorena tumman, kuontaloni kuvan mieheltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi