Translate

Tunnisteet

perjantai 7. huhtikuuta 2017

SIJAISKODISSA ASUU PELKKIÄ RIIVIÖITÄ

       💔  Nykyisin suutahdan joka kerta törmätessäni tuohon olettamukseen. Vuosikymmenien ajan pienessä yhteisössämme on tapahtunut kaikenlaista ikävää. Paikkoja on sotkettu ja rikottu. Koulun retkikassa on kadonnut. Ajoneuvoja on otettu luvatta käyttöön. Lasten tulitikkuleikki on ollut aiheuttaa suurpalon ja aiheuttikin  huomattavia vahinkoja viiden kiinteistön omistajille ja vakuutusyhtiöille. Ym. ym.
      💔  Miksi lähtökohtaisesti aina oletetaan, että asialla ovat olleet meidän lapset? Pari  kertaa, yli 30 vuoden aikana, näin on ollutkin. On selvinnyt, että kerran lainapoikamme on ollut sotkemassa sekä rikkomassa paikkoja ja toinen poika on ottanut mopon luvatta käyttöön, ikävin seurauksin.  He ovat rikkomusten seuraamukset kärsineet. "Kuka kerran keksitään, sitä aina syytetään." Niinhän se on, mutta nuo meidän hairahtuneet ovat jo aikuisia. Tarvitseeko nykyisten lastemme kärsiä heidän tekosistaan?
      💔 On tietenkin hyvä, että ilkityöt tutkitaan ja tekijät saadaan vastuuseen. Sekin, että tutkiminen aloitetaan meidän perheen lapsista ja nuorista on minulle itselleni OK. Jostainhan asioiden selvittäminen on aloitettava. Mutta meidän lapsille ja nuorille se on erittäin kiusallista. Etenkin kun syyllinen paljastuu joksikin "tavallisen perheen" lapseksi, eikä kukaan vaivaudu kertomaan, etteivät meidän lapset ole enää epäiltyjä. Leima jää. En tarkoita, että yhteisölle pitäisi paljastaa keitä nuo erehtyneet lapset ovat, mutta minua harmittaa  vietävästi "omien" puolesta. 
       💔 Voi, kunpa ihmiset muuttaisivat asenteitaan. Onko esimerkiksi koulutaksin kuljettajan sanottava lapsillemme? "Ihmetyttää  miksi sinunlainen kiltti tyttö/poika on joutunut perhekotiin." Tai: "Ei sinustakaan uskoisi, että asut perhekodissa." Perhekoti ei ole mikään rangaistuslaitos. Toki lapsi itse voi joskus kokea niin. Lasten asumiseen meillä on monia syitä, mutta yksikään lapsi ei asu meillä omasta syystään. 

Hyvää viikonloppua ja palmusunnuntaita! Käydään uurnilla ja muistetaan pieni ele.  😊
        
Lähetä kommentti