Translate

Tunnisteet

maanantai 3. huhtikuuta 2017

PELKÄÄN .....,

       Minulla on paljon pelkoja. Osa peloistani on järkeen käypiä, osa järjettömiä. Kun huomaan meidän nuorien motoristien lähtevän liikenteeseen, sydän pomppaa kurkkuun joka ainoa kerta. Hyvä, että mummonmökki sijaitsee tontilla sellaisessa kulmassa, etten aina näe lähtöjä.  Kun mies on veljensä kanssa merellä, näen itseni ja kälyni hukkuneiden kalamiesten leskinä. Onneksi veljesten talvikalastuskausi päättyi eilen. Kun jollakin perheessä on jokin vaiva, pelkään pahinta jne. Tänä aamuna pelkäsin miehen jäävän leikkimökin alle.
Miehen merellä eilen kuvaama harmaahaikara 
    Meillä on eri talojen pihojen ympärillä aidat lapsien ja koirien vuoksi. Ison talon pihasta on rajattu toinen pienempi piha, jotta perheen nuorilla olisi omalla sisäänkäynnillä varustetussa asunnossa myös omaa pihaa. Tytär perheineen asui aiemmin tuossa asunnossa, jossa nyt asuu toinen, 24-vuotias tytär. Hän ei kuulemma tarvitse leikkimökkiä. Niinpä päätimme siirtää mökin pienempien iloksi.
Jussi tuli jeesaamaan ja nosti traktorin avulla mökin pensasaidan yli
Sitten vaan tietä pitkin tontin toiseen päähän. Taustalla lopetettu kyläkoulumme
Aidasta pätkä pois ja mökki tontille. Takana "kyläkirkko" eli Orimattilan seurakunnan rukoushuoneNäille main mökin on tarkoitus asettua. Se kaipaa pientä ehostusta. Aika tekee tehtävänsä. Eerika, joka mökissä on viimeksi leikkinyt, pääsee toukokuussa ripille.
Lähetä kommentti