Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

TÄMÄN PÄIVÄN ADELAIDE ZOO


       Pitihän se muistelukäynti tehdä Adelaiden eläintarhaankin, joka lapsena oli lähes toinen kotini. Nyt sisäänpääsymaksu on aikuiselta 35 dollaria. Silloin, kun olin alle 12-vuotias, pääsin sinne ilmaiseksi. 
       Adelaiden eläintarha on ainoa eläintarha, jossa olen nähnyt kuolleiden eläinten häkkejä pidettävän pitkään tyhjillään. Häkin etuosassa on suuri kuva edesmenneestä eläimestä ja alla sen nimi. Ihmiset, etenkin lapset käyvät jättämässä kukkia ja kaipaavia viestejä kuvan alle. Eläimen muistoa kunnioitetaan kirjoituksin ja valokuvin. Lapset ovat myös piirtäneet kuvia vainajalle.
       
       Olen hieman pettynyt eläintarhassa käyntiin. Jotenkin odotin samanlaista elämystä kuin koin täällä lapsena. Silloin olin täällä aina haltioissani.  Tarha on erittäin siisti ja eläimet hyvin hoidettuja. Ihmisille on rakennettu riittävästi varjoisia virkistyspaikkoja, joissa voi grillata ja syödä eväitään. Tai halutessaan voi piipahtaa ravintolassa. Ulkoiset puitteet ovat kohdallaan.

      Ehkä päivä on vaan huono, koska hellettä on + 38 C° varjossa. Eläimet makoilevat laiskoina piilossa tai ovat häkkien takaosassa puiden varjossa. Joitakin Australian alkuperäisiä eläimiä sentään näemme. Enemmän eläimiä olemme tällä reissulla kuitenkin nähneet ihan luonnossa tai luonnon- ja villieläin-puistoissa. 

Tasmanian pussipiruksi kutsuttua ahma-eläintä helle väsyttääKoilisessa Australiassa elävä kasuaari on arka strutsilintujen lahkoon kuuluva värikäs otus.

Sukupuolta vaihtava lisko
Dingo eli australianvillikoira
 Platapus, vesinokkaeläin
Afrikan eläimiä on eläintarhassa paljon, mutta lähes kaikille niillekin on liian kuumaa tulla esiin. Virtahevot voivat sentään vilvoitella altaassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi