Translate

Tunnisteet

torstai 30. maaliskuuta 2017

MUMMON MADONSYÖMÄ MAAILMA

    Moona tupsahti hauskuuttamaan elämääni 10 vuotta sitten. Parivuotiaana eläväinen tyttö kiersi huushollia ruuvaillen auki kaikki löytämänsä ruuvit. Hän etsi aina jostain ruuvimeisselin käsiinsä. Ei auttanut, vaikka kuinka piilottelimme ompelukoneen ruuvimeisseliä ja  vaarin meisselikokoelmaa. Tarkka tyttö löysi ne aina. Kun sanoin Moonalle, ettei ole mukavaa kun huonekalut keikkuvat ja heiluvat, Moona tokaisi: Mä oon mummon oma monttööri (osuvasti sana tarkoittaa asentajaa). Ei ole vaikea arvata, että Moonan nimi muuttui Monttööriksi monen vuoden ajaksi.   
   Tuohon aikaan lapsemme katsoivat telkkarista animoitua lastensarjaa Puuha-Peteä, jossa on laulu: Puuha-Pete kaiken korjaa .....  
No meillähän laulua laulettiin:
Puuha-Moona kaiken rikkoo .....
      
    Vuosien saatossa sanavalmiilta tytöltä on kuultu monta sutkausta. Viimeiset tältä viikolta.
1) Pyysin Moonaa riisumaan päällysvaatteensa, jos hän jää sisälle. Vastaus kuului: Joo, joo, me vaan ensin Topin kanssa lepuutetaan vähän hermoja.
2) Moona katsoi karttapalloa, johon mies on porannut reiät niiden maiden kohdalle, joissa olemme käyneet. Moona ilmaisi ihmetyksensä. Onpas mummolla madonsyömä maailma.


Lähetä kommentti