TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

Translate

AIHEITA:

lauantai 25. maaliskuuta 2017

ELÄMÄN EI KUULU OLLA PELKKÄÄ NAUTISKELUA

        Juuri nyt korville tarjoavat nautittavia konsertteja mustarastaat, talitintit ja tikat. Olen kuullut myös kiurun laulun tänä keväänä. Vähemmän nautittavaa kuultavaa on ollut mummonmökin pihalla laulaneet sirkkeli ja moottorisaha. Sitävastoin koivuklapin halkeamisesta lähtee mielestäni mukava ääni. Aikaansaannoksiaan on nautinnollista katsoa. Samoin autotallissa kasvavien kevään ensimmäisten kylvösten päätään nostavia pikkutaimia. 
      
      Vanhuus ei tule yksin. Lainaan erään  heinämaalaisen miehen tokaisua: "Ei nuoruus kivuitta lähde." Oudostaan fyysinen työ kävi lihaksiin. Olisi ehkä pitänyt lämmitellä ennen puusouvin aloittamista ja venytyllä talkoiden jälkeen. Nyt on myöhäistä haikailla sitä, mitä olisi pitänyt tehdä. En ole päästä liikkeelle reisien jäykkyyden ja kipujen vuoksi, mutta oma vika. Miten kipeä sitä olisikaan, elleivät mies, tytär ja vävy olisi osallistuneet urakkaan? Kun liikkuminen on tuskallista, voi lukea hyvällä omallatunnolla. Etenkin, kun ulkona sataa taas räntää.
     Sain Merjalta luettavaksi Erkki Jokisen kirjan IDÄNKOHTAUS. Erkki Jokinen on työskennellyt Inkerin kirkon koulutuskeskuksessa kouluttajana. Sen vähän perusteella, mitä olen ennättänyt kirjaa lukea, se kertoo suomalaisten ja venäläisten kohtaamisista lämpimään sävyyn, ja yhteisöllisyyttä painottaen. Kirja on voittanut Vuoden kristillinen kirja-palkinnon vuonna 2005. 
     Olen saanut hiljattain lahjaksi Rosemary Sullivanin STALININ TYTTÄREN. Uskon myös tämän kirjan tarinan kiehtovan minua. 
    Mieheni ostaa kukkia minulle/meille kerran viikossa. Viimeksi pikkuneilikoita. Niiden myötä toivotan kaikille HYVÄÄ VIIKONLOPPUA:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi