Translate

Tunnisteet

maanantai 6. helmikuuta 2017

SYÖTÄVÄN HYVÄ BALI


          Jimbaranin pohjoisrannalla sijaitsee 24 balilaista keskiverto siisteystasoa siistimpää huippukallista ravintolaa. Nämä ovat etenkin kiinalaisten ja japanilaisten turistiryhmien suosiossa. Iltaisin ravintoloiden parkkipaikat ovat täynnä busseja. 
       Kun Umasarin Putuh toi meidät Jimbaraniin, tarjosimme hänelle yhdessä näistä ravintoloista kuvan lounaan. Hinta kolmelta juomineen ja veroineen oli 1 000 000 rupiaa (66,70 euroa).
        Toisen kerran olemme syöneet noissa ravintoloissa, kun Nadi Bali Toursin johtaja tarjosi meille lähes samanlaisen päivällisen kuin kuvassa. 
            Yleensä olemme syöneet kadunvarren ravintoloissa, joissa loppulaskun hinta kahdelta on ollut 60 000 - 100 000 rupiaa (4,00 - 6, 67 euroa). Emme ole havainneet huomattavia eroja siisteydessä verrattuna rannan kalleimpiin ravintoloihin. Emme (ainakaan vielä) ole saaneet vatsatautia. 
        No, ehkä Australiassa emme ensimmäiseksi aio syödä nuudeleita tai riisiä, joita täällä on lähes kaikissa annoksissa. En silti balita (lue valita).
Veitsi ei kuulu Balilla normaaliin kattaukseen, ainoastaan lusikka ja haarukka.



Joskus alkukeitto sisältyy hintaan

Leivän sijasta ruuan kanssa tarjoillaan aina riisiä.


Erilaiset curryt ovat suosittuja
Merenelävät ovat edullisia muualla, paitsi rannan huippuhintaisissa paikoissa.
Lähetä kommentti