Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

SUNNUNTAI-MARKKINOILLA


      Osan lapsuuteni Adelaiden ajasta, perheeni asui Pastori Aloins Zinnbauerin ja hänen vaimonsa kodin takapihalla, vähävaraisille tarkoitetuissa aaltopeltihökkeleissä. 

      Pastori Zinnbauer oli luterilainen. Osoittaakseen kiitollisuuttaan ilmaisesta asunnosta äiti kävi saksan- ja englanninkielisissä luterilaisissa jumalanpalveluksissa, vaikkei niistä 
mitään ymmärtänyt. 

   Uhmakkaalla päällä ollessaan äiti viittasi kintaalla kirkonmenoille ja silloin lähdettiin ostamaan maalaisten myymiä elintarvikkeita sunnuntai-markkinoilta


      Hämmästykseni oli melkoinen, kun huomasin, että tässä isäntäväen kodin lähellä järjestetään edelleen näitä suosittuja farmareiden markkinoita. Muistikuvani 60 vuoden takaa ovat sen verran haalistuneita, että en osaa sanoa, onko tämä juuri se sama markkinapaikka, jonne lapsena toisinaan äidin mukana pääsin.    

    Nykyinenkin halli-rakennus on aaltopellistä ja tiilestä rakennettu, kuten entinenkin. Täällä ei rakennustyyli ole juurikaan muuttunut 60 vuodessa. Tosin jostain kyltistä luin tämän nykyisen valmistuneen vasta 1990-luvulla. Tunnelma on sama kuin lapsena. Hyvin rento. Ihmiset ovat hyväntuulisia ja porinaryhmiä syntyy kaikkialle.

Säiden haltijat suosivat markkina-reissuamme. Perjantaista lämpöasteet ovat tippuneet peräti 20 °.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi