Translate

AIHEITA:

TERVETULOA BLOGIINI

Kiva, kun kävit. Kommentit ilahduttavat minua aina. Kiitos, kun kommentoit.

perjantai 24. helmikuuta 2017

PRINCESS ROYAL osa 3, HAPPY BIRTHDAY 2.

          Enää Princess Royalissa ei ole lapsuuteni hedelmätarhaa, eikä rakasta mantelimetsääni. Tilalle ovat tulleet valtavat viiniviljelmät kauempana farmista.
            Tästä kulki polku satumaisen kauniille valkoiselle riippusillalle, jota myöten kuljettiin siipikarja- ja koiratarhoille, sekä hedelmäpuutarhaan ja mantelimetsään. Silta vei puron yli. Lapsuudessani tilalla oli noin 35 - 45 paimen- ja metsästyskoiraa. Siipikarjaa oli valtava määrä kanoja, noin 100 hanhea ja ankkaa, viiriäisiä ja vielä jotain lintuja, joiden nimeä en tullut tuntemaan.

      Penskana pyydystin purosta rapuja sitomalla lampaanlihan kimpaleeseen naruun, jota roikotin purossa. Kun ravut tulivat syömään lihaa, pyydystin ne Alman jäykällä muovista punotulla kassilla. Saimme usein syödä rapuja, mikä oli tervetullut kevennys ainaiseen lampaanlihan  puremiseen. Nytkin Creekissä on kuulemma rapuja.
.

     Kauniista lapsuuteni riippusillasta on vain raato jäljellä. Jos Rowen suku rakentaisi uuden sillan tilalle, sen tulisi olla juuri samanlainen kuin entinen, sillä Princess Royal on yksi perinteikäs Burran suojelukohteista. Silta ei tuota, siksi suuria bisneksiä pyörittävä  Rowenin suku ei välitä panostaa siihen. Sillan takanahan on nykyisin vain lammaslaitumia, joille pääsee muutakin kautta. Harmi.

Silloin ennen 

(Romaanistani POSITIO 16093)  ↓


" - Psstt, Eino laitas' tämä lakkariis'. Emppa sujautti isille pullon kirkasta ainetta.
  - Kerranhan sitä vaan tullaan miehen ikään. Maistahan. Se on kunnon ainetta. Isi maistoi.
- Minä en pidä tästä mönjästä.
- Ota vaan toinenkin huikka. Se muuttuu joka huikalla paremmaksi, Emppa suostutteli.
 - Sillä ehdolla, että sinäkin otat.
                                    Emppa käytti pulloa huulillaan.
- Ääh! Pakko sanoa, että olit oikeassa. Moskaa, mikä moskaa.


  Valveen perhe esitteli Princess Royalia vierailleen. Isi otti aina vaan pitempiä kulauksia. 
- Ääh!
Joukko saapui kapealle riippusillalle, jota pitkin kuljettiin siipikarja- ja hedelmätarhaan. Isi oli jo melkoisessa tuiterissa. Meinasi tipahtaa sillalta kuivahtaneeseen Creekiin, kun Kiivaiden pojat hieman heiluttelivat siltaa. Hän yritti kohdistaa harittavan katseensa paikalla olijoihin. 
- Khiitosh teille yshstävät. Minä olen Hentulaishkalle anteekshipyynnön velkaa. Luulin leuhkakshsi akakshsi. Irwingin pershseen  nuolijaksi. Mutta anteekshsi vaan kaunishs rouva.


- Hirveää, miten hönössä Valve on!  Hilkka huudahti. Mitähän Tennantit sanovat, kun saavat kuulla?
- Mitenköhän he tästä kuulisivat? Taimi ja Alma kysyivät kuin yhdestä suusta."- Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka Allen tai se sen murjaani näkee. En ymmärrä sinua Alma. Olet itse vasta 34-vuotias ja siedät tuollaista juoppoa ukonturjaketta. Taimi ja Alma vilkaisivat Hilkkaa murhaavasti. Samanaikaisesti. 
- Tämä on ensimmäinen kerta, kun Eino ottaa miestä väkevämpää meidän tuttavuutemme aikana. Alma puhisi ärtyneenä. Sitä paitsi kyllä minä itse oman ukonturjakkeeni hoidan." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tekee minut aina iloiseksi